0
K pokladně

Kuře pečené v mléce

Kuře pečené v mléce

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Kuře
5 lžíce Šalvěj
1 ks Citron
10 stroužek Česnek
500 ml Mléko
1 lžíce Máslo
2 lžíce Skořice

Postup přípravy

1. Osmahneme

Troubu předehřejte na 180 stupňů. V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře.

2. Ochucujeme

Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citrónovou kůru. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.

3. Pečeme

Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70-80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.

4. Příloha

Kuře dokonale vynikne s klasickou bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Kuře (1 ks)

Šalvěj (5 lžíce)

Citron (1 ks)

Česnek (10 stroužek)

Mléko (500 ml)

Máslo (1 lžíce)

Skořice (2 lžíce)