0
K pokladně

Košík na grilu - kuřecí stehna s jablky

Košík na grilu - kuřecí stehna s jablky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Kuřecí stehna
2 ks Jablko
10 g Třtinový cukr
1 ks Citron
3 větvičky Tymián
5 lžíce Olivový olej s citronem
200 ml Jablečná šťáva
1 ks Cider

Postup přípravy

1. Jablečná marináda

Smícháme trochu jablečného džusu, přidáme třtinový cukr, olivový olej a dochutíme pepřem a solí. Vše promícháme tak, aby se třtinový cukr rozpustil. Jablko nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do marinády. Přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného citronu.

2. Příprava stehýnek

Stehno prořízneme zespoda podél kosti. Díky tomu se lépe propeče, a navíc se nám nebude kroutit. Necháme odpočívat v připravené marinádě alespoň dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.

3. Grilování začíná

Stehýnka vyndáme z lednice alespoň 2 hodiny před grilováním, aby neutrpěla tepelný šok. Grilujeme dozlatova z obou stran tak, aby se stehýnka propekla i u kosti. Spolu s masem grilujeme i jablíčka nakrájená na měsíčky.

4. Správné servírování

Podáváme na talířku spolu s grilovanými jablky a vše dochutíme pepřem a solí. Nakonec posypeme čerstvě nakrájeným tymiánem. Ideální příloha jsou pečené brambory. Na zapití doporučujeme poctivý cider.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí stehna (1 ks)

Jablko (2 ks)

Třtinový cukr (10 g)

Citron (1 ks)

Tymián (3větvičky)

Olivový olej s citronem (5 lžíce)

Jablečná šťáva (200 ml)

Cider (1 ks)