Do hodinky
1 porce
Smícháme trochu jablečného džusu, přidáme třtinový cukr, olivový olej a dochutíme pepřem a solí. Vše promícháme tak, aby se třtinový cukr rozpustil. Jablko nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do marinády. Přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného citronu.
Stehno prořízneme zespoda podél kosti. Díky tomu se lépe propeče, a navíc se nám nebude kroutit. Necháme odpočívat v připravené marinádě alespoň dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.
Stehýnka vyndáme z lednice alespoň 2 hodiny před grilováním, aby neutrpěla tepelný šok. Grilujeme dozlatova z obou stran tak, aby se stehýnka propekla i u kosti. Spolu s masem grilujeme i jablíčka nakrájená na měsíčky.
Podáváme na talířku spolu s grilovanými jablky a vše dochutíme pepřem a solí. Nakonec posypeme čerstvě nakrájeným tymiánem. Ideální příloha jsou pečené brambory. Na zapití doporučujeme poctivý cider.