Kokosové kuličky v čokoládové polevě

Kokosové kuličky v čokoládové polevě

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Strouhaný kokos
2 lžíce Javorový sirup
7 lžíce Kokosové mléko
2 g Čokoláda
0.1 lžíce Ghí máslo
3 ml Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml

Postup přípravy

1. Mixujeme kuličky

Strouhaný kokos, javorový sirup, kokosové mléko a vanilkový extrakt dáme do procesoru a rozmixujeme. Ze směsi vytvarujeme kuličky a necháme je cca 20 minut v mrazáku.

2. Namáčíme

Před vyndáním z mrazáku si ve vodní lázni připravíme čokoládovou polevu z čokolády a ghí másla. Z mrazáku vyndáme kuličky, prsty upravíme tvar k dokonalosti a pomocí vidličky je studené namáčíme do teplé čokoládové polevy a pokládáme je na pečící papír. Než poleva zaschne, můžeme kuličky ozdobit namletými oříšky či kokosem.

3. Skladujeme

Kuličky uchováme v lednici či v mrazáku.

Nakupte potřebné ingredience

Strouhaný kokos (1 lžíce)

Javorový sirup (2 lžíce)

Kokosové mléko (7 lžíce)

Čokoláda (2 g)

Ghí máslo (0.1 lžíce)

Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml (3 ml)