0
K pokladně

Kokosky

Kokosky

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks vaječné bílky
120 g Cukr krupice
165 g Strouhaný kokos
100 g Hořká čokoláda

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků šleháme sníh. Když začne vznikat sníh, pomalu začneme přisypávat krupicový cukr. Šleháme do té doby, než vznikne tuhý lesklý sníh. Gumovou stěrkou poté vmícháme kokos.

2. Na plech

Měla by vzniknout hmota, ze které budeme dělat kuličky. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme ještě kokos. Pokud se naopak sype, vyšleháme vedle ještě trochu sněhu a dáme do směsi. Poté na plech vyložený pečicím papírem tvoříme kuličky asi o velikosti vlašského ořechu a prsty lehce zmáčkneme, aby vznikla placička nebo hrudka. Pečeme v rozehřáté troubě na 175°C, dokud kokosky nezezlátnou.

3. Na závěr

Poté necháme vychladnout a mezitím nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu. Vychladlé kokosky zespodu namáčíme a namočenou stranou nahoru pokládáme zpět na plech. Necháme zatuhnout a můžeme polít čokoládou ještě seshora. Skladujeme v uzavřené nádobě, aby se proležely a zůstaly měkké.

Nakupte potřebné ingredience

vaječné bílky (2 ks)

Cukr krupice (120 g)

Strouhaný kokos (165 g)

Hořká čokoláda (100 g)