Karbanátky z červené řepy se sójovou drtí & batátové pyré

Karbanátky z červené řepy se sójovou drtí & batátové pyré

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Batát
40 g Flora Original
400 ml Rostlinné mléko
150 g Sójový granulát
250 g Mouka
2 stroužky Česnek
3 lžíce Chia semínka
2 lžíce Rostlinný olej
500 g Červená řepa
3 lžíce Sójová omáčka

Postup přípravy

1. Začínáme s karbanátky

Budeme potřebovat sójový granulát připravený podle návodu. Granulát necháme okapat a dáme do mísy, přidáme syrovou červenou řepu, kterou oloupeme a nastrouháme nahrubo.

2. Dokončíme směs

Přidáme 250 ml vody, chia semínka, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a nakonec mouku. Ze směsi vytvarujeme karbanátky.

3. Pečeme karbanátky

Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem. Pečeme při teplotě 180 °C, dokud nemají karbanátky světle hnědou kůrku.

4. Zatímco pečeme, umícháme pyré

Batáty oloupeme, nakrájíme a vaříme ve vodě do změknutí. Uvařené batáty scedíme, přidáme Floru a rostlinné mléko. Tyčovým mixérem vymícháme hladké pyré.

Nakupte potřebné ingredience

Batát (2 ks)

Flora Original (40 g)

Rostlinné mléko (400 ml)

Sójový granulát (150 g)

Mouka (250 g)

Česnek (2 stroužky)

Chia semínka (3 lžíce)

Rostlinný olej (2 lžíce)

Červená řepa (500 g)

Sójová omáčka (3 lžíce)