Jelítková polévka

Jelítková polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Domácí jelita (cca 400g)
1 ks Mrkev volná (cca 150g)
1 ks Cibule žlutá BIO balení 500g
2 stroužky Česnek (cca 80g)
3 g J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g
30 g Penam Ječné kroupy č.10 1kg
1 ks Country Life Bio Olej slunečnicový na smažení a pečení 1l

Postup přípravy

1. Stačí hrst vařených krup

Kroupy dáme vařit do mírně osolené vody.

2. Mrkev musí být měkká

Na lžíci oleje orestujeme najemno nasekanou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostičky nakrájenou mrkev. Když začnou zlátnout, přidáme vymačkaná jelítka a společně vše zarestujeme. Nyní do hrnce přilijeme asi 1 litr vroucí vody nebo vývaru a vše vaříme, dokud mrkev nezměkne.

3. Lžičku majoránky a je hotovo

Nakonec do polévky přidáme uvařené kroupy a dochutíme ji majoránkou a solí.

Nakupte potřebné ingredience

Domácí jelita (cca 400g) (2 ks)

Mrkev volná (cca 150g) (1 ks)

Cibule žlutá BIO balení 500g (1 ks)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g (3 g)

Penam Ječné kroupy č.10 1kg (30 g)

Country Life Bio Olej slunečnicový na smažení a pečení 1l (1 ks)