Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 kg Zralé hrušky
500 g Želírovací cukr
100 g Cukr krupice
100 ml Voda
3 lžíce Med
4 ks Hřebíček
2 ks Badyán
1 ks Skořice celá
2 ks Kůra ze dvou citronů

Postup přípravy

1. Krok

Hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Půlku hrušek nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nakrájíme na menší kostky.

2. Krok

Nastrouhané hrušky dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme med, cukr, kousky citronové kůry a všechno koření. Hrušky rozvaříme na kaši cca za 15 minut. Poté ze směsi vyndáme všechno koření a citronovou kůru.

3. Krok

Rozkrájené hrušky vložíme do hrnce, přidáme želírovací cukr a zvolna zahříváme. Hrušky vaříme cca 15 minut. Poté přidáme hruškovou kaši a vaříme ještě 5 minut.

4. Krok

Ještě teplou směs přendáme do sterilovaných sklenic. Důkladně zavřeme a necháme úplně vychladnout víčkem dolů.

Nakupte potřebné ingredience

Zralé hrušky (2 kg)

Želírovací cukr (500 g)

Cukr krupice (100 g)

Voda (100 ml)

Med (3 lžíce)

Hřebíček (4 ks)

Badyán (2 ks)

Skořice celá (1 ks)

Kůra ze dvou citronů (2 ks)