Do hodinky
1 porce
Loupaný hrách zalijte vodou a nechte 4 – 6 hodin máčet.
Vodu slijte, zalijte 450 ml čisté vody, osolte a vařte půl hodiny. V polovině vaření můžete promíchat, později už nemíchejte.
Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. V menší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a cibuli na středním až mírně vyšším stupni opékejte do zlato-hněda. Až cibuli vypnete, chytne ještě tmavší nádech a stane se křupavá.
Po půl hodině vaření promíchejte hrách. Začne se rozpadat a vytvoří konzistenci hrubé kaše. Míchejte ještě asi minutu až dvě.
Poté do kaše přidejte prolisovaný česnek, rozemněte špetku majoránky a přidejte lžíci másla. Rozmixujte dohladka.
Podávejte s vařeným vejcem a osmaženou cibulkou.