0
K pokladně

Horká čokoláda

Horká čokoláda

Délka přípravy

Superrychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

70 g Delmart Mléčná čokoláda 35% 85g
70 g Vanini Hořká čokoláda 86% 100g
150 g Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g
150 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
3 ml Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml
3 g Delmart Mletá skořice 50g
1 lžíce Druid Mauritius třtinový přírodní cukr 1kg
2 g Delmart Cayenský pepř 45g

Postup přípravy

1. Na zahřátí!

V rendlíčku krátce svaříme mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření. Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpustíme nalámanou čokoládu, oba druhy. Do rozpuštěné čokolády postupně vmícháváme smetanovou směs s kořením. Podáváme posypané špetkou kayenského pepře.

Nakupte potřebné ingredience

Delmart Mléčná čokoláda 35% 85g (70 g)

Vanini Hořká čokoláda 86% 100g (70 g)

Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g (150 g)

Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (150 ml)

Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml (3 ml)

Delmart Mletá skořice 50g (3 g)

Druid Mauritius třtinový přírodní cukr 1kg (1 lžíce)

Delmart Cayenský pepř 45g (2 g)