Grilované špízy z lososa

Grilované špízy z lososa

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Mylord Porce z filetů z lososa divokého bez kůže 2x125g
1 ks Cuketa (cca 450g)
2 ks Citrón (cca 90g)
80 ml Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
5 větvičky Kopr řezaný balený 30g
200 g Hollandia Selský jogurt bílý 500g
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Koprová marináda

Z olivového oleje, lžíce citronové šťávy, 3 snítek nasekaného kopru, soli a pepře připravíme marinádu.

2. Napichujeme na špejle

Lososa nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky. Nejlépe to půjde pomocí mandolíny. Citron nakrájíme na plátky. Cuketu srolujeme do ruličky a napíchneme na špejli, pak plátek citronu a kousek lososa. Toto opakujeme podle velikosti špejle. Špízy zalijeme marinádou a dáme alespoň na 15 minut odležet do lednice.

3. Podáváme

Rozpálíme gril a špízy opečeme z obou stran. Podáváme s jogurtem ochuceným nasekaným koprem, solí a pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Mylord Porce z filetů z lososa divokého bez kůže 2x125g (400 g)

Cuketa (cca 450g) (1 ks)

Citrón (cca 90g) (2 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (80 ml)

Kopr řezaný balený 30g (5větvičky)

Hollandia Selský jogurt bílý 500g (200 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)