Grilované špízy s halloumi a zeleninou

Grilované špízy s halloumi a zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 stroužky Česnek
2 lžíce Červený ocet
60 ml Olivový olej
1 ks Citron
2 větvičky Bazalka
500 g Halloumi sýr
2 ks Cuketa
2 ks Žlutá paprika
400 g Cherry rajčata
100 g Žampiony

Postup přípravy

1. Namícháme marinádu

Smícháme dohromady olej, 2 lžíce šťávy z citronu, ocet, lisované stroužky česneku a najemno nasekanou bazalku ve velké míse. Dochutíme solí a pepřem podle vlastních preferencí.

2. Krájíme a napichujeme

Sýr, cuketu, rajčátka a papriky nakrájejte na stejně velké kousky, aby pasovaly na jehlu špízu. Pak je přidejte do misky a vše pořádně promíchejte. Nakonec střídavě napíchejte připravený sýr a zeleninu na jehly.

3. Příprava na gril

Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na několik minut do studené vody, aby vám nezačaly hořet. Rošt omyjte, zlehka ho potřete olejem a pak nechte pět minut nahřát na středně rozpáleném grilu.

4. Šup na gril

Vložte špízy na rošt a nechte opékat 3-5 minut, pak otočte na druhou stranu a opakujte. Pokud neradi grilujete přímo na roštu, nebo se bojíte, aby se špízy nespálily, můžete použít misku z alobalu.

Nakupte potřebné ingredience

Česnek (2 stroužky)

Červený ocet (2 lžíce)

Olivový olej (60 ml)

Citron (1 ks)

Bazalka (2větvičky)

Halloumi sýr (500 g)

Cuketa (2 ks)

Žlutá paprika (2 ks)

Cherry rajčata (400 g)

Žampiony (100 g)