French toast z vánočky

French toast z vánočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 plátky Vánočka
1 ks Vejce
0.5 lžička Vanilkový cukr
40 ml Smetana
1 špetka Mletá skořice
1 lžíce Máslo
1 lžíce Olej
1 balení Javorový sirup
0.5 ks Hruška
1 ks Fík
1 hrst Ostružiny

Postup přípravy

1. Krok

Vejce v hlubokém talíři rozšlehejte vidličkou nebo ruční metlou se smetanou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí.

2. Krok

V pánvi rozpalte máslo s troškou oleje, aby se tolik nepřepalovalo. Plátky vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a ihned je dejte smažit na pánev.

3. Krok

Když jsou obě strany vánočky zlaté, servírujte je na talíř s plátky hrušky, fíkem a ostružinami (případně jiným ovocem). Nakonec každou porci pokapejte javorovým sirupem.

Nakupte potřebné ingredience

Vánočka (4plátky)

Vejce (1 ks)

Vanilkový cukr (0.5lžička)

Smetana (40 ml)

Mletá skořice (1špetka)

Máslo (1 lžíce)

Olej (1 lžíce)

Javorový sirup (1balení)

Hruška (0.5 ks)

Fík (1 ks)

Ostružiny (1hrst)