Dýňové vegan palačinky

Dýňové vegan palačinky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.4 g 200 g celozrnné rýže
0.3 g 30 g mandlí
0.15 g 30 g vlašských ořechů
200 ml 200 - 250 ml studené vody
250 g 250 g dýně
3 g špetka kurkumy
3 g sůl
100 g 100 g cibule
150 g 150 g mrkve
0.12 lžíce Slunečnicový olej
3 lžíce umeocet

Postup přípravy

1. Připravte si těsto

Celozrnnou rýži společně s ořechy a mandlemi nechte 4 hodiny odmočit v půl litru vody. Pak vodu slijte a rýži s ořechy přendejte do mixéru. Přidejte asi 2 dcl nové, čerstvé vody a doplňte o špetku soli, 100 gramů dýně a kurkumu. Zapněte vysoké otáčky a mixujte, dokud nevznikne těsto. Podle potřeby přidejte i vodu ( záleží na konzistenci těsta).

2. Hurá na smažení

Pánev vytřete trochou oleje s pomocí štětečku a rozpalte ji na plotýnce. Pak do pánve nalijte silnější vrstvu těsta a rovnoměrně ji rozprostřete po pánvi. Počkejte, až těsto úplně ztuhne, pak palačinku opatrně nadzvedněte a otočte. Když se palačinka opeče i z druhé strany, vyndejte ji, opět lehce vytřete pánev olejem a dejte smažit další.

3. Poduste si zeleninu

Zatímco se palačinky smaží, vlijte do kastrůlku olej a přidejte k němu nakrájenou cibuli, mrkev a 150 g dýně. Vše posypejte špetkou soli a mírně restujte. Po chvíli přidejte trochu vody a poduste, dokud mrkev a dýně nezměknou. Pokud vám připadá zelenina moc sladká, můžete přidat trochu umeocta.

4. Můžete podávat

Zeleninu vložte do půlky palačinky a důkladně ji zabalte. Vše podávejte s kvašenou zeleninou.

Nakupte potřebné ingredience

200 g celozrnné rýže (0.4 g)

30 g mandlí (0.3 g)

30 g vlašských ořechů (0.15 g)

200 - 250 ml studené vody (200 ml)

250 g dýně (250 g)

špetka kurkumy (3 g)

sůl (3 g)

100 g cibule (100 g)

150 g mrkve (150 g)

Slunečnicový olej (0.12 lžíce)

umeocet (3 lžíce)