Do hodinky
1 porce
Celozrnnou rýži společně s ořechy a mandlemi nechte 4 hodiny odmočit v půl litru vody. Pak vodu slijte a rýži s ořechy přendejte do mixéru. Přidejte asi 2 dcl nové, čerstvé vody a doplňte o špetku soli, 100 gramů dýně a kurkumu. Zapněte vysoké otáčky a mixujte, dokud nevznikne těsto. Podle potřeby přidejte i vodu ( záleží na konzistenci těsta).
Pánev vytřete trochou oleje s pomocí štětečku a rozpalte ji na plotýnce. Pak do pánve nalijte silnější vrstvu těsta a rovnoměrně ji rozprostřete po pánvi. Počkejte, až těsto úplně ztuhne, pak palačinku opatrně nadzvedněte a otočte. Když se palačinka opeče i z druhé strany, vyndejte ji, opět lehce vytřete pánev olejem a dejte smažit další.
Zatímco se palačinky smaží, vlijte do kastrůlku olej a přidejte k němu nakrájenou cibuli, mrkev a 150 g dýně. Vše posypejte špetkou soli a mírně restujte. Po chvíli přidejte trochu vody a poduste, dokud mrkev a dýně nezměknou. Pokud vám připadá zelenina moc sladká, můžete přidat trochu umeocta.
Zeleninu vložte do půlky palačinky a důkladně ji zabalte. Vše podávejte s kvašenou zeleninou.