0
K pokladně

Dýňové pyré

Dýňové pyré

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Dýně

Postup přípravy

1. Začínáme

Troubu si předehřejte na 190 °C. Povrch dýně důkladně omyjte, aby na ní nezůstaly žádné nečistoty. Uříznete stonek a celou dýni odshora dolů rozpulte.

2. Čištění a pečení

Zevnitř obou půlek důkladně odstraňte všechna semínka a tuhá vlákna. Následně obě části dýně položte rozříznutou stranou na plech a pečte v troubě alespoň 45 minut, dokud kůra neztmavne. Když pak půlky otočíte, vnitřek by měl být krásně měkký a připravený k vydlabání.

3. Dlabání a mixování

Obě půlky pečlivě vydlabejte lžící, dokud se nedostanete až ke kůře. Vydlabaný obsah vložte do kuchyňského robota a mixujte alespoň třicet vteřin, dokud pyré není úplně jemné.

4. Jak na skladování?

Pyré by mělo vydržet v lednici až pět dní. Lze ho také zamrazit, ale může dojít ke ztrátě jemné textury, doporučujeme ho proto jíst čerstvé.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně (1 kg)