Do hodinky
1 porce
Troubu si předehřejte na 190 °C. Povrch dýně důkladně omyjte, aby na ní nezůstaly žádné nečistoty. Uříznete stonek a celou dýni odshora dolů rozpulte.
Zevnitř obou půlek důkladně odstraňte všechna semínka a tuhá vlákna. Následně obě části dýně položte rozříznutou stranou na plech a pečte v troubě alespoň 45 minut, dokud kůra neztmavne. Když pak půlky otočíte, vnitřek by měl být krásně měkký a připravený k vydlabání.
Obě půlky pečlivě vydlabejte lžící, dokud se nedostanete až ke kůře. Vydlabaný obsah vložte do kuchyňského robota a mixujte alespoň třicet vteřin, dokud pyré není úplně jemné.
Pyré by mělo vydržet v lednici až pět dní. Lze ho také zamrazit, ale může dojít ke ztrátě jemné textury, doporučujeme ho proto jíst čerstvé.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.