0
K pokladně

Dort Malakov

Dort Malakov

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

900 ml Plnotučné mléko
2 balení Vanilkový pudink
240 g Dětské piškoty
200 g Máslo
3 lžíce Moučkový cukr
500 g Tučný tvaroh ve vaničce
300 g Mražené lesní borůvky, kompotované broskve či jiné ovoce

Postup přípravy

1. Krok

Borůvky si rozmrazíme a dáme prozatím stranou. Z 900 ml plnotučného mléka a třech lžic moučkového cukru si uvaříme dle návodu na obalu běžným způsobem pudink ze dvou balíčku.

2. Krok

Pudink řádně provaříme, aby se odstranila chuť škrobu a aby byl lehce hustší než obvykle. Když je pudink uvařený, dáme ho prozatím stranou lehce vychladnout.

3. Krok

Mezi tím si připraví dortovou formu o průměru 26 cm. Na dno formy poklademe rovnoměrně piškoty, ty poté posypeme rozmraženými lesními borůvkami. Můžeme použít i jiné ovoce dle našeho výběru, tradičně se do tohoto dortu používají kompotované broskve.

4. Krok

Nyní piškoty lehce pokapeme šťávou z borůvek či šťávou z kompotu a dáme prozatím stranou. Do lehce vychladlého pudinku přimícháme změklé máslo, které by se nám mělo v horkém pudinku zcela rozpustit.

5. Krok

Když máme hladký krém, přimícháme dva tučné tvarohy ve vaničce. Ochutnáme, popřípadě dosladíme trochou cukru.

6. Krok

Na připravené piškoty nalijeme polovinu krému. Uhladíme a opět poklademe piškoty, poté zasypeme druhou částí borůvek a už jen lehce pokapeme šťávou. Nyní dort zalijeme druhou půlkou krému, řádně ho uhladíme a ozdobíme piškoty i po povrchu.

7. Krok

Dort dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlepší je to ale přes noc, aby se chutě krásně spojily. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Plnotučné mléko (900 ml)

Vanilkový pudink (2balení)

Dětské piškoty (240 g)

Máslo (200 g)

Moučkový cukr (3 lžíce)

Tučný tvaroh ve vaničce (500 g)

Mražené lesní borůvky, kompotované broskve či jiné ovoce (300 g)