Dort Malakov

Dort Malakov

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Borůvky si rozmrazíme a dáme prozatím stranou. Z 900 ml plnotučného mléka a třech lžic moučkového cukru si uvaříme dle návodu na obalu běžným způsobem pudink ze dvou balíčku.

2. Krok

Pudink řádně provaříme, aby se odstranila chuť škrobu a aby byl lehce hustší než obvykle. Když je pudink uvařený, dáme ho prozatím stranou lehce vychladnout.

3. Krok

Mezi tím si připraví dortovou formu o průměru 26 cm. Na dno formy poklademe rovnoměrně piškoty, ty poté posypeme rozmraženými lesními borůvkami. Můžeme použít i jiné ovoce dle našeho výběru, tradičně se do tohoto dortu používají kompotované broskve.

4. Krok

Nyní piškoty lehce pokapeme šťávou z borůvek či šťávou z kompotu a dáme prozatím stranou. Do lehce vychladlého pudinku přimícháme změklé máslo, které by se nám mělo v horkém pudinku zcela rozpustit.

5. Krok

Když máme hladký krém, přimícháme dva tučné tvarohy ve vaničce. Ochutnáme, popřípadě dosladíme trochou cukru.

6. Krok

Na připravené piškoty nalijeme polovinu krému. Uhladíme a opět poklademe piškoty, poté zasypeme druhou částí borůvek a už jen lehce pokapeme šťávou. Nyní dort zalijeme druhou půlkou krému, řádně ho uhladíme a ozdobíme piškoty i po povrchu.

7. Krok

Dort dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlepší je to ale přes noc, aby se chutě krásně spojily. Dobrou chuť!

Ingredience

900 ml Plnotučné mléko
2 balení Vanilkový pudink
240 g Dětské piškoty
200 g Máslo
3 lžíce Moučkový cukr

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo