Do hodinky
1 porce
Borůvky si rozmrazíme a dáme prozatím stranou. Z 900 ml plnotučného mléka a třech lžic moučkového cukru si uvaříme dle návodu na obalu běžným způsobem pudink ze dvou balíčku.
Pudink řádně provaříme, aby se odstranila chuť škrobu a aby byl lehce hustší než obvykle. Když je pudink uvařený, dáme ho prozatím stranou lehce vychladnout.
Mezi tím si připraví dortovou formu o průměru 26 cm. Na dno formy poklademe rovnoměrně piškoty, ty poté posypeme rozmraženými lesními borůvkami. Můžeme použít i jiné ovoce dle našeho výběru, tradičně se do tohoto dortu používají kompotované broskve.
Nyní piškoty lehce pokapeme šťávou z borůvek či šťávou z kompotu a dáme prozatím stranou. Do lehce vychladlého pudinku přimícháme změklé máslo, které by se nám mělo v horkém pudinku zcela rozpustit.
Když máme hladký krém, přimícháme dva tučné tvarohy ve vaničce. Ochutnáme, popřípadě dosladíme trochou cukru.
Na připravené piškoty nalijeme polovinu krému. Uhladíme a opět poklademe piškoty, poté zasypeme druhou částí borůvek a už jen lehce pokapeme šťávou. Nyní dort zalijeme druhou půlkou krému, řádně ho uhladíme a ozdobíme piškoty i po povrchu.
Dort dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlepší je to ale přes noc, aby se chutě krásně spojily. Dobrou chuť!