0
K pokladně

Domácí termix

Domácí termix

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Tučný tvaroh ve vaničce (280 g na čokoládovou vrstvu, 50 g na bílou vrstvu)
100 g Kvalitní hořká čokoláda
1 lžička Kakao
2 lžička Moučkový cukr (1 lžička na čokoládovou vrstvu, 1 lžička na bílou vrstvu)
1 lžička Vanilková pasta (na bílou vrstvu)
1 balení Ovoce k podávání

Postup přípravy

1. Krok

Ve vodní lázni začneme ve větším talíři rozpouštět čokoládu a mezi tím si připravíme dvě skleničky. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, ihned do ní vmícháme tvaroh.

2. Krok

Nejprve přidáme jednu lžíci a zapracujeme jí metličkou do čokolády, ta začne vlivem změny teploty opět tuhnout. Přidáme další část tvarohu a opět zapracujeme metličkou. Nakonec přidáme i zbytek i kakao a cukr a vymícháme hladký krém.

3. Krok

Přesuneme ho do skleniček a připravíme bílou vrstvu. Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkou a navrstvíme ho na čokoládový termix. Dáme vychladit do lednice na 2 hodiny, poté poklademe ovocem a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Tučný tvaroh ve vaničce (280 g na čokoládovou vrstvu, 50 g na bílou vrstvu) (330 g)

Kvalitní hořká čokoláda (100 g)

Kakao (1lžička)

Moučkový cukr (1 lžička na čokoládovou vrstvu, 1 lžička na bílou vrstvu) (2lžička)

Vanilková pasta (na bílou vrstvu) (1lžička)

Ovoce k podávání (1balení)