0
K pokladně

Domácí semínkový chleba

Domácí semínkový chleba

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Mandle
150 g Dýňová semínka
0.5 g Sezamová semínka
100 g Lněná semínka
100 g Slunečnicová semínka
40 g Mandlová mouka
1 lžíce Chia semínka
1 ks Cibule
1 ks Mrkev
3 lžíce Kokosový olej
5 ks Vejce
2 lžíce Petržel
10 g Sůl

Postup přípravy

1. Suché ingredience

V misce smíchám všechny suché ingredience – 150 g mandlí, semínka (150 g dýňových semínek, 50 g sezamových semínek, 100 g lněných semínek a 100 g slunečnicových semínek) a 40 g mandlové mouky.

2. Uhněteme těsto

Do misky dále přidám nahrubo nastrouhanou 1 mrkev, drobné plátky z ½ cibule, 5 vajíček, 1 a ½ lžíce petržele, 1 a ½ lžičky soli a 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje. Směs pořádně prohnětu, aby se ořechy a semínka propojily. Nechám odležet cca 1 hod.

3. Pečeme

Směs přendám do formy s pečícím papírem. Těsto pořádně upěchuji do formy. Chléb peču na 180 °C cca 60 min.

4. Tip na pečení

Ve směsi je cibule, která se může dostat na povrch těsta a během pečení se může spálit. Podle potřeby tedy ke konci pečení překryji alobalem, aby chléb příliš nezhnědl. Je hodně důležité pořádně zmáčknout těsto do formy, aby se semínka a ořechy pořádně spojily. Jinak hrozí, že se v těstu vytvoří bubliny a těsto se pořádně nepropojí.

Nakupte potřebné ingredience

Mandle (150 g)

Dýňová semínka (150 g)

Sezamová semínka (0.5 g)

Lněná semínka (100 g)

Slunečnicová semínka (100 g)

Mandlová mouka (40 g)

Chia semínka (1 lžíce)

Cibule (1 ks)

Mrkev (1 ks)

Kokosový olej (3 lžíce)

Vejce (5 ks)

Petržel (2 lžíce)

Sůl (10 g)