Časově náročný
1 porce
Základem dobrého roastbeefu je kvalitní maso. Proto jsme si vybrali Křemešnický bio hovězí váleček, jehož maso je šťavnaté a lahodné. Na recept však můžete použít i hovězí roštěné maso.
Hovězí váleček celý opepříme, osolíme a pak ho ze všech stran osmahneme na rozpáleném sádle. Chceme, aby nám maso zůstalo pěkně šťavnaté, ale aby se na něm udělala hezká krustička. Pak váleček přendáme do zapékací misky a lehce podlijeme 0,5 dl vývaru. Troubu si předehřejeme na 80 °C.
Předpřipravené maso dáme do vyhřáté trouby a necháme ho pomalu péct 2,5 hodiny. Občas ho podlijeme zbytkem vývaru. Během posledních 30 minut dáme na maso rozpustit máslo, aby bylo pěkně šťavnaté. Hotovo máme ve chvíli, kdy při je maso hezky pružné a neteče z něj krev. Pokud máte doma teploměr na maso, ideální vnitřní teplota při vytažení z trouby je zhruba 55°C.
K roastbeefu je ideální zakousnout křupavé pečivo či čerstvou zeleninu. Případně není od věci si k němu umíchat nějaký dobrý dresing. Přejeme dobrou chuť!