Do hodinky
1 porce
Vejce prošlehejte s mlékem. Přidejte malou špetku soli, hladkou mouku a metlou prošlehejte na hladké těsto. Vmíchejte 10 g rostlinného oleje a pak nechte těsto 30 – 60 minut odležet.
Na olejem potřené pánvi usmažte 4 tenké palačinky. Přendejte je na sebe na talíř.
Z pomeranče odkrájejte kůru a poté vykrájejte jednotlivé segmenty – dílky – pomeranče. Ze zbytku vymačkejte šťávu. Dolijte jí takovým množstvím čerstvé šťávy, aby jí bylo celkem 200 ml.
V pánvi rozehřejte cukr na karamel. Do karamelu vmíchejte polovinu odměřeného množství másla. Zalijte šťávou, přidejte kůru z poloviny pomeranče a na středním stupni míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Až se tak stane, přilijte likér a dále vařte, dokud se sirup nezredukuje na polovinu. Vmíchejte zbylé máslo a přidejte vykrájené pomeranče. Jen krátce prohřejte.
Palačinku jednu po druhé máčejte v sirupu a pak přehněte na čtvrtiny. Přendejte na talíře. Posypejte pomeranči a přelijte zbylým sirupem.