0
K pokladně

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Kvalitní hořká čokoláda
250 ml 33% Smetana ke šlehání
3 ks Vejce
1 lžíce Cukr krupice
2 lžíce Kakao
100 g Lískové ořechy
100 g Mražené maliny k podávání

Postup přípravy

1. Připravíme si čokoládu

Čokoládu nalámejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.

2. Vyšleháme pěnu

Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je společně s cukrem do světlé pěny, následně je vmíchejte k čokoládě.

3. Ušleháme smetanu

Smetanu ušlehejte dotuha a také ji přimíchejte do čokolády. 

4. Přidáme bílky

Nakonec přidejte ušlehané bílky.

5. Promícháme

Vše dobře promíchejte, rozdělte do mističek a dejte na několik hodin vychladit.

6. Můžeme servírovat

Podávejte zasypané kakaem a lískovými ořechy.

Nakupte potřebné ingredience

Kvalitní hořká čokoláda (200 g)

33% Smetana ke šlehání (250 ml)

Vejce (3 ks)

Cukr krupice (1 lžíce)

Kakao (2 lžíce)

Lískové ořechy (100 g)

Mražené maliny k podávání (100 g)