0
K pokladně

Bylinková pomazánka

Bylinková pomazánka

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 ks Cibule šalotka 250g
40 g Kotányi Česnek medvědí krájený 4g
2 větvičky Kopr čerstvý svazek (cca 250g)
2 lžíce Pažitka květináč "13 cm”
250 g Elinas Bílý jogurt řeckého typu 150g
1 g Vitana Kmín mletý koření 28g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
5 ml Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
50 g Papei Losos Norský uzený salátový 200g

Postup přípravy

1. Šalotku orestujeme

Na 1 lžíci olivového oleje si orestujeme na drobné kostičky či půlměsíčky nasekané 2 šalotky. Důležité je nechat šalotku skutečně zesklovatět/změknout. Následně ji necháme vychladnout.

2. Bylinky pečlivě nasekáme

Mezitím si nasekáme nadrobno svazek medvědího česneku, kopr a pažitku.

3. Mícháme, ochutnáváme

V míse smícháme všechny ingredience - 250 g řeckého jogurtu, orestovanou šalotku, ¼ lžičky kmínu, ½ lžičky soli a 1 lžičku citrónové šťávy. Dle chuti můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.

4. Jaká je nejlepší kombinace?

Doporučujeme podávat na chlebu s plátky uzeného lososa.

Nakupte potřebné ingredience

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (1 lžíce)

Cibule šalotka 250g (2 ks)

Kotányi Česnek medvědí krájený 4g (40 g)

Kopr čerstvý svazek (cca 250g) (2větvičky)

Pažitka květináč "13 cm” (2 lžíce)

Elinas Bílý jogurt řeckého typu 150g (250 g)

Vitana Kmín mletý koření 28g (1 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (5 ml)

Papei Losos Norský uzený salátový 200g (50 g)