Bramborový knedlík s vejcem a lanýžovým olejem

Bramborový knedlík s vejcem a lanýžovým olejem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bramborový knedlík
1 ks Šalotka
50 g Slanina
1 stroužek Česnek
30 g Tvrdý sýr
20 g Máslo
1 lžíce Olivový olej
15 g Pažitka
6 g Bio vejce
5 ml Olej z bílých lanýžů
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Připravíme pánev

Na rozpálenou pánev dejte slaninu nakrájenou na větší kostky. Jakmile pustí tuk, přidejte nadrobno nakrájeny česnek a šalotku společně s kousky bramborového knedlíku.

2. Přidáme suroviny

Po pár minutách přidejte na pánev máslo a vajíčka a vše spolu dobře promíchejte. V závěru posypte najemno nakrájenou pažitkou a částí nastrouhaného tvrdého sýra. Zbytek sýra si připravte až k servírování. Na hotové jídlo na talíři přidejte pár kapek oleje z bílých lanýžů a je hotovo!

Nakupte potřebné ingredience

Bramborový knedlík (1 ks)

Šalotka (1 ks)

Slanina (50 g)

Česnek (1 stroužek)

Tvrdý sýr (30 g)

Máslo (20 g)

Olivový olej (1 lžíce)

Pažitka (15 g)

Bio vejce (6 g)

Olej z bílých lanýžů (5 ml)

Coca-Cola Zero (1750 ml)