0
K pokladně

Boží milosti

Boží milosti

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

20 g Zátkova Hladká mouka 1kg
30 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
2 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu
40 g Tatra Farmářské máslo 200g
2 lžíce Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
1 lžíce Božkov Originál (37,5%) 0,5l
1 ks Lukana Slunečnicový olej 1l
0 ks Dr. Oetker Cukr vanilinový 5ks 100g
30 g TTD Moučka cukr 1kg

Postup přípravy

1. Použijeme jen žloutky

Hladkou mouku, cukr krupici a nakrájené máslo zpracujeme v drobneku. Pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a rum. Ručně vše zpracujeme v lepivé pružné těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a dáme ho na 30 minut do lednice.

2. Těsto necháme odpočinout

Po této době těsto vyndáme a vyválíme ho na tenkou placku na pomoučeném válu. Přeložíme ho na několikrát do balíčku a znovu ho vyválíme. Takto opakujeme ještě dvakrát, těsto při smažení tzv. zlístkovatí. Těsto znovu zabalíme do folie a dáme ještě na dalších 30 minut do lednice.

3. Teď potrénujeme svaly

Nyní ho vyndáme z lednice, rozdělíme na dvě poloviny a každou silou rozválíme na placku. Těsto, jak je pružné, tak se při válení trochu vrací, chce to přidat na síle.

4. Obdélníčky nebo srdíčka?

Z těsta pak vykrajujeme buď tradiční obdélníky se dvěma řezy uprostřed nebo vykrajovátkem různé tvary. Ty pak smažíme ve velké pánvi v pořádné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.

5. Obalíme a je hotovo

Hotové je pak dáme na chvilku okapat na papírovou utěrku a následně je ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžeme nahradit skořicí).

Nakupte potřebné ingredience

Zátkova Hladká mouka 1kg (20 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (30 g)

Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu (2 ks)

Tatra Farmářské máslo 200g (40 g)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (2 lžíce)

Božkov Originál (37,5%) 0,5l (1 lžíce)

Lukana Slunečnicový olej 1l (1 ks)

Dr. Oetker Cukr vanilinový 5ks 100g (0 ks)

TTD Moučka cukr 1kg (30 g)