Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Ajvar

Ajvar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Začínáme v troubě

Slupku lilku nařízněte (nebo propíchejte) a celý ho dejte na plech s pečícím papírem. Papriky očistěte a také je rozložte k lilku na plech. Zeleninu lehce pokapejte olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů s funkcí gril.

2. Upravíme zeleninu

Až bude slupka paprik opečená, vyndejte zeleninu z trouby, papriky přendejte na chvíli do igelitového sáčku, aby se zapařily a šla z nich lehce stáhnout slupka. Lilek vydlabejte.

3. Mixujeme a vaříme

Oloupané papriky a dužinu lilku přendejte do mixéru (kutru) a nahrubo rozmixujte. Směs zalijte olejem a mírně vařte asi 2 hodiny, často míchejte. Směs se stane kompaktní.

Ingredience

2 kg Červená paprika
ks
1 ks Lilek
ks
5 lžíce Slunečnicový olej

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo