0
K pokladně

3 přírodní barvy na vajíčka

3 přírodní barvy na vajíčka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Vejce M balení 10ks
500 g Řepa červená (cca 500g)
2 lžíce Kotányi Kurkuma mletá 35g
0 plátky Cibule žlutá síť 500g
3 lžíce Kávoviny Ocet kvasný lihový 1l
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
1 ks Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka

Postup přípravy

1. Tři hrnce, tři barvy

Budeme potřebovat tři hrnce do kterých dáme cibulové slupky, do dalšího nakrájenou červenou řepu a do třetího hrnce nasypeme mletou kurkumu. Do hrnců nalijeme vodu v takovém množství, aby později při vaření byla vajíčka ponořená, přidáme do každého 1 lžíci octa a 1 lžičku soli.

2. Barvíme, barvíme, barvíme

Obsah hrnců přivedeme k varu, do každého dáme opatrně pomocí lžíce vejce a vaříme je asi 10 - 15 minut. Za tuto dobu vajíčka v cibuli krásně zhnědnou, po červené řepě lehce zrůžoví a v kurkumě získají krásnou žlutou barvu.

3. Lesklá tečka

Obarvená vystydlá vajíčka přetřeme špekem, aby se leskla.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce M balení 10ks (0 ks)

Řepa červená (cca 500g) (500 g)

Kotányi Kurkuma mletá 35g (2 lžíce)

Cibule žlutá síť 500g (0plátky)

Kávoviny Ocet kvasný lihový 1l (3 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka (1 ks)