0
K pokladně

Jehněčí kotlety se salátem z červené quinoy

Jehněčí kotlety se salátem z červené quinoy

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Biopark Bio jehněčí kotlety balení (cca 500g)
4 stroužky Česnek (cca 100g)
11 lžíce Monini Delicato Extra panenský olivový olej 500 ml
2 lžíce Rozmarýn květináč "13 cm”
1 ks Citrón (cca 160g)
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
250 g Menu Gold Quinoa červená 250g
250 g Rajčata Cherry žlutá 250g
1 ks Paprika žlutá (cca 260g)
1 ks paprika červená BIO balení 500g
1 ks Cuketa (cca 330g)
2 ks Česká produkce - Cibulka lahůdková svazek
2 g Kotányi Chilli mleté kajenský pepř 25g
5 větviček Tymián květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Začneme přílohou

Quinou propláchneme teplou vodou, uvaříme v 2,5 násobném množství vody 15 minut. Přebytečnou vodu scedíme v sítku. Uvařenou quinou přesuneme do větší mísy.

2. Dochutíme lžící citronové šťávy

V pánvi rozehřejeme olivový olej. Cuketu rozkrájíme na kolečka a smažíme ji z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme nasekaný česnek, špetku chilli, tymián (nebo mátu), promícháme, necháme rozvonět a odstavíme. Na prkénku nakrájíme ostatní zeleninu na malé kousky a společně s opečenou cuketou přidáme do mísy s quinoou. Salát zakápneme citronovou šťávou.

3. Osm kusů kotlet

Kotlety rozdělíme na jednotlivé porce. Z kosti odstraníme přebytečné kousky masa, či blány. Opláchneme je, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

4. Nastrouháme kůru z půl citronu

V misce smícháme česnek s olivovým olejem, rozmarýnem a citronovou kůrou. Kotlety potřeme připravenou směsí a vložíme nejméně na 30 minut do lednice.

5. Dobrou chuť!

Rozehřejeme gril (grilovací pánev), kotlety na ni grilujeme 3 minuty z každé strany, poté vyjmeme a přesuneme do jiné nádoby. Necháme zakryté 10 minut pod alobalem. Kotlety servírujeme společně se salátem z červené quinoy.

Nakupte potřebné ingredience

Biopark Bio jehněčí kotlety balení (cca 500g) (600 g)

Česnek (cca 100g) (4 stroužky)

Monini Delicato Extra panenský olivový olej 500 ml (11 lžíce)

Rozmarýn květináč "13 cm” (2 lžíce)

Citrón (cca 160g) (1 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 ks)

Menu Gold Quinoa červená 250g (250 g)

Rajčata Cherry žlutá 250g (250 g)

Paprika žlutá (cca 260g) (1 ks)

paprika červená BIO balení 500g (1 ks)

Cuketa (cca 330g) (1 ks)

Česká produkce - Cibulka lahůdková svazek (2 ks)

Kotányi Chilli mleté kajenský pepř 25g (2 g)

Tymián květináč "13 cm” (5větviček)