Dip z pečených paprik

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Papriky ugrilujeme a zbavíme slupky

Troubu rozehřejeme na 250 °C program grilování. Papriky vložíme pod gril a pečeme ze všech stran do zčernání slupky. Po vyndání z trouby přikryjeme horké papriky utěrkou, aby se zapařily, bude se nám lépe sundávat slupka. Následně papriky zbavíme slupky a jádřince. Takto připravené papriky vložíme do stolního mixéru.

2. Mixujeme vše dohromady

K paprikám přidáme nakládané jalapeňos, sušená rajčata, stroužek česneku, ½ jarní cibulky ( spodní část ), šťávu z ½ citrónu, olivový olej, osolíme, opepříme a na hrubo rozmixujte.

3. Jalapenos podle naší chuti

Dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme pálivější, přidáme více jalapeňos.
Dip z pečených paprik
Ingredience:
1 stroužek Česnek čerstvý (cca 60g)
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
2 ks Paprika zeleninová červená (cca220g)
1 ks Citrón (cca 200g)
1 ks Česká produkce - Cibulka lahůdková jarní,…
3 ks Franz Josef Kaiser Sušená rajčata v…
20 g Fragata Krájené Jalapeňos 220g
1 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej…