0
K pokladně

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

8 plátky Jehněčí kotleta
3 stroužky Česnek (cca 90g)
3 g Kotányi Nové koření celé 15g
2 g Sonnentor Bio Kardamon mletý 35g
4 g Vitana Paprika uzená sladká mletá 23g
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
20 g Máta květináč 13 cm
4 lžíce Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
15 ks Vitana Pepř černý celý 18g
1 ks Citrón (cca 90g)
0.3 ks Cibule

Postup přípravy

1. Koření rozdrtíme

V hmoždíři si rozdrtíme 3 stroužky česneku, semínka zeleného kardamomu z 5ti tobolek a 15 kuliček černého pepře.

2. Marinádu ozvláštníme mátou

V malé misce na marinádu si rozmícháme 3 lžíce olivového oleje s 1 lžičkou nového koření, 1 lžičkou uzené papriky, ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičkou soli a se 3 lžičkami nasekané čerstvé máty. Do směsi přidáme předem nadrcené koření. Marinádu pořádně promícháme.

3. Maso necháme přes noc uležet

Marinádu vmasírujeme do masa. Kotlety uložíme do velké misky. Přidáme ještě 2 lžíce olivového oleje a pokapeme šťávou z 1 citronu. Poklademe plátky z 1 cibule. Misku před uložením do lednice zakryjeme. Necháme v lednici uležet minimálně 8 hodin, nejlépe přes noc.

4. Restujeme z obou stran

Rozehřejeme si pánev s troškou olivového oleje na vysokém žáru. Mezitím vyndáme kotlety z lednice a necháme v pokojové teplotě. Kotlety restujeme 3,5 minuty z každé strany a poté necháme ještě 5 minut odpočinout.

Nakupte potřebné ingredience

Jehněčí kotleta (8plátky)

Česnek (cca 90g) (3 stroužky)

Kotányi Nové koření celé 15g (3 g)

Sonnentor Bio Kardamon mletý 35g (2 g)

Vitana Paprika uzená sladká mletá 23g (4 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (2 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Máta květináč 13 cm (20 g)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (4 lžíce)

Vitana Pepř černý celý 18g (15 ks)

Citrón (cca 90g) (1 ks)

Cibule (0.3 ks)