0
K pokladně

Jáhelník

Jáhelník

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 g Country Life Jáhly 500g
750 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
5 lžíce Medokomerc Med luční 250g
1 lžíce J.C. Horn Skořice mletá 20g
4 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
0 ks Hruška zelená Alexander Lucas (cca 220g)
100 g Diana Rozinky sultánky 200 g
100 g Diana Vlašská jádra 100 g
0 g Švestky bez pecek 100g

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

2. Kaše z jáhlů

Jáhly propláchneme v horké vodě, aby ztratily hořkost. Jáhly přendáme do rendlíku, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme přibližně 20 minut do jejich změknutí. Měla by vzniknout kašovitá konzistence.

3. Dle libosti osladíme

Uvařené jáhly osladíme medem, přidáme skořici a dobře promícháme. Následně je necháme vychladnout.

4. Ovoce smícháme se žloutky

Hrušku zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na menší kostičky. Rozinky, vlašské ořecha a švestky nakrájíme na hrubo. Vše spolu se 4 žloutky přidáme k jáhlům a dobře promícháme.

5. Tuhý sníh

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu zapracujeme do těsta.

6. Už jen upéct a hurá podávat

Koláčovou formu o průměru 28cm vyložíme pečícím papírem a těsto do ní přendáme. Vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Country Life Jáhly 500g (0 g)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (750 ml)

Medokomerc Med luční 250g (5 lžíce)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (1 lžíce)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (4 ks)

Hruška zelená Alexander Lucas (cca 220g) (0 ks)

Diana Rozinky sultánky 200 g (100 g)

Diana Vlašská jádra 100 g (100 g)

Švestky bez pecek 100g (0 g)