0
K pokladně

Jablečné lívance

Jablečné lívance

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Šmajstrla Pohanková mouka 500g
120 g Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
1 lžíce Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
380 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
2 ks Jablko Golden Delicious (cca 160g)
1 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
3 ml Country Life Bio Sirup javorový Grade C 250ml
2 lžíce Bonitas Rafinovaný kokosový olej 1l
3 lžíce Country Life Bio sirup rýžový 350g
1 lžíce Zázvor 250g
300 g Dione Maliny 200g
1 ks Pomeranče BIO (cca 1000g)
1 ks Kotányi Koření anýz celý 24g
2 g J.C. Horn Skořice mletá 20g

Postup přípravy

1. Připravíme těsto

Smícháme 1 hrnek pohankové mouky, půl hrnku hladké mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Přidáme 2 nastrouhaná jablka, hrnek a půl mléka, 1 vejce a čtvrt lžičky sirupu.

2. Smažíme na kokosovém oleji

Na mírném ohni na pánvi rozehřejeme malé množství oleje, smažíme z obou stran dozlatova.

3. Omáčka z lesních plodů

2 hrnky mraženého lesního ovoce, rýžový sirup, lžičku jemně nastrouhaného zázvoru, ½ lžičky nastrouhané pomerančové kúry, anýz a ¼ lžičky mleté skořice vložíme do malého kastrůlku, přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut.

4. Tip na závěr

Nespotřebovanou omáčku lze uchovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě 1 týden.

Nakupte potřebné ingredience

Šmajstrla Pohanková mouka 500g (250 g)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (120 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (1 lžíce)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (380 ml)

Jablko Golden Delicious (cca 160g) (2 ks)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (1 ks)

Country Life Bio Sirup javorový Grade C 250ml (3 ml)

Bonitas Rafinovaný kokosový olej 1l (2 lžíce)

Country Life Bio sirup rýžový 350g (3 lžíce)

Zázvor 250g (1 lžíce)

Dione Maliny 200g (300 g)

Pomeranče BIO (cca 1000g) (1 ks)

Kotányi Koření anýz celý 24g (1 ks)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (2 g)