0
K pokladně

Kapr v bylinkové strouhance s bramborovým salátem

Kapr v bylinkové strouhance s bramborovým salátem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

8 ks Kapr porce (cca 250g)
1 ks Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
0 ks Vejce L chlazená 15ks
5 ks Penam Rohlík jemný 43g
10 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
2 ks Citrón (cca 120g)
1 ks Ghi České přepuštěné máslo 220ml
0 ks Slunečnicový olej 1l
1500 g Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
3 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
250 g Celer (cca 1000g)
250 ml Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g
1 ks Cibule červená (cca 250g)
250 g Hellmann's Majonéza originál 420ml
1 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
1 ks Alba Plus Plnotučná hořčice 200g
6 ks Znojmia Okurky sterilované 5 - 7cm v kořeněném sladkokyselém nálevu 340g

Postup přípravy

1. Ten nejlepší bramborový salát

Brambory a zeleninu omyjeme (neloupeme), vložíme společně s petrželí, celerem a mrkví do většího kastrolu, přidáme bobkový list a sůl, uvaříme asi 20 minut, slijeme a necháme vychladit. Ze zeleniny odstraníme slupku, nakrájíme na kostičky. 5 vajec uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině. Nakrájíme cibuli, okurky a přidáme do salátu. Šálek hrášku uvaříme ve vroucí vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Přidáme majonézu, hořčici dle chuti a šťávu z citronu. Salát zlehka promícháme a necháme nejlépe přes noc v lednici.

2. Domácí strouhanka

Rohlíky nasekáme na strouhanku v nožovém mixeru. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme.

3. Kapr nesmí chybět

Filety z kapra opláchneme, osušíme, osolíme z obou stran, obalíme v mouce, dvou rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Smažíme na másle ghí a slunečnicovém oleji (poměr 1:1) dozlatova. Na papírovém ubrousku vysušíme přebytečný tuk.

Nakupte potřebné ingredience

Kapr porce (cca 250g) (8 ks)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (1 ks)

Vejce L chlazená 15ks (0 ks)

Penam Rohlík jemný 43g (5 ks)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (10 g)

Citrón (cca 120g) (2 ks)

Ghi České přepuštěné máslo 220ml (1 ks)

Slunečnicový olej 1l (0 ks)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (1500 g)

Mrkev (cca 200g) (3 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Celer (cca 1000g) (250 g)

Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g (250 ml)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Hellmann's Majonéza originál 420ml (250 g)

J.C. Horn Bobkový list 4g (1 ks)

Alba Plus Plnotučná hořčice 200g (1 ks)

Znojmia Okurky sterilované 5 - 7cm v kořeněném sladkokyselém nálevu 340g (6 ks)