0
K pokladně

Gurmet Rump Steak

200 g
Běžná cena
184,90 Kč 924,50 Kč/kg

Značka: Gurmet

Země původu:
Uruguay
Narozeno:
Uruguay
Chov/Vykrmeno:
Uruguay
Poraženo:
Uruguay
Popis produktu

Gurmet Rump Steak, 200 g.

Původ masa: Maso plemene Angus nebo Hereford  pocházející z Uruguae v Jižní Americe.  Zvířata žijí volně a krmí se výhradně travou na pastvě - tzv. grass fed.
Doba zrání masa je minimálně 35 dnů a zraje tzv. mokrou cestou ve vakuovém balení při teplotě  0°C - 2°C.

Druh masa: Hovězí zadní maso z kýty a květové špičky. Řez se vyznačuje jemným svalovým vláknem, které je protkané velmi tenkými tukovými žilkami.  Rump steak patří k nejlibovějším masům pro steakovou přípravu.  Maso se vyznačuje výraznější chutí než například svíčková. 

Příprava: Maso vyjměte z obalu nechte asi půl hodiny před přípravou odpočinout v pokojové teplotě.  Můžete lehce potřít olivovým olejem.  Vložte na rozpálenou suchou pánev a opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Po sejmutí z pánve nechte cca 5 minut odpočinout. Osolte (doporučujeme šupinkovou sůl) a opepřete, případně můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění chuti.  Doporučujeme servírovat na nahřátém talíři. Dobrou chuť!

Videorecept: https://www.youtube.com/watch?v=CVJJ4kHzSGI

O značce Gurmet

Řezníci z Gurmetu připravují maso pro nejnáročnější zákazníky z gastronomie již od roku 2003 ve vlastním provozu v Kralupech nad Vltavou a od roku 2019 i v Opavě.  V roce 2017 byly výrobky Gurmet představeny i Vám, zákazníkovi v maloobchodě.  Hlavní myšlenkou je nabídnout Vám maso v prvotřídním zpracování s vysokou přidanou hodnotou. Maso Gurmet vyniká tzv. kuchyňskou úpravou, kdy získáváte úsporu času a suroviny při přípravě. V kuchyni není potřeba maso dále očišťovat nebo porcovat, stačí už jen začít s vařením. Gurmet zpracovává hovězí a vepřové maso primárně od chovatelů v České republice. U některých výrobků není tuzemská produkce dostačující, pak vybíráme maso od špičkových evropských dodavatelů, hlavně v Německu, Belgii nebo Irsku.

Gurmet kvalita a ekologie.
Bidfood je od roku 2006 držitelem mezinárodních certifikátů kvality IFS, MSC, ASC a BIO.   V obou našich provozech důsledně pracujeme na snižování uhlíkové stopy a stálém snižování spotřeby vody a elektrické energie. Dále dáváme přednost dodavatelům z České republiky, kteří jsou co nejblíže našim závodům V Kralupech nad Vltavou a Opavě. Postupně instalujeme nejmodernější technologie s minimální spotřebou energií.
Veškeré papírové obaly jsou ze 100% recyklovaného papíru. V případě plastových obalů, které stále nejsou stoprocentně nahraditelné při balení masa (mají nejlepší vlastnosti pro udržitelnost a kvalitu výrobků), používáme obaly, které mají minimálně 20% podíl recyklovaného plastu.
U masa je důležitá i rychlost zpracování a doprava k Vám, zákazníkovi.  Maso pro Vás zpracováváme a dodáváme 6 dní v týdnu tak, aby se k Vám vždy dostal čerstvě vyrobený produkt.
Pokud jste dočetli až sem, pevně věříme, že Vás naše výrobky zaujaly a máme velkou radost z toho, že Vám můžeme poskytnout stejnou kvalitu jako pro nejlepší restaurace v naší zemi.

Skladovací podmínky
Skladujte v chladu při teplotě 0-4°C.
Název a adresa výrobce
Bidfood Czech Republic s.r.o., V Růžovém údolí 553, Kralupy nad Vltavou 278 01
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 8 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Hovězí kýta - květová špička.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 486 kJ
Tuky 3.1 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 1.53 g
Bílkoviny 21.9 g
Sůl 0.1 g

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1010800