0
K pokladně

Pivečka

Pivovar Pivečka

Všechno to začalo v malém městě Rousínově, ležícím na jižní Moravě nedaleko Brna. Sládek Tomislav Pivečka se narodil opravdu se správným jménem. Jeho cesta světem řemeslného piva (craft beer) začala v roce 2010 domácím vařením. Od té doby navařili již mnoho piv, od klasického českého ležáku přes anglická a americká piva až k silným belgickým speciálům. V současné době je pivovar létající, nebo též kočovný (anglicky gypsy brewery). To znamená, že se pivo podle Pivečkovy receptury vaří v pronajatém pivovaru a pak se prodává pod vlastní značkou. Tento létající pivovar však brzy shodí svá křídla a postaví se na nohy právě v Rousínově, kde vzniká nové pivovarné zařízení.

Svrchně kvašená piva

Pivovar se zabývá výrobou svrchně kvašených piv, obvykle amerického typu. Zakládá si na kvalitě, proto používá pečlivě vybrané suroviny na kterých nešetří. Svrchně kvašená piva (top fermented beer) vznikají při teplotách kolem 16–26 °C. Tento druh kvašení je specifický tím, jak se kvasnice chovají během hlavního kvašení. Produkují množství aromatických látek a v průběhu kvašení vyplavávají na hladinu kvasícího piva. Z hladiny kádí jsou kvasnice sesbírány a zkvašená mladina se posléze uloží do sudů či tanků. Při sklepní teplotě dozraje za pár týdnů.

Novinka
Produkt nebyl nalezen

Rozjeli jsme pátrání, ale hledané zboží buďto nemáme, nebo je vyprodané

Dáte nám tip, co vám schází? Napište na info@kosik.cz