Do dvou hodin
1 porce
V hrnci ohřejte 800 ml mléka. Rýži propláchněte vodou a poté přidejte do horkého mléka. Přidejte špetku soli a za občasného míchání pozvolna vařte 30 minut. Nevařte při vysoké teplotě, aby se kaše zespoda nepřipalovala a mléko se nevyvařilo příliš rychle. Pokud byste měli pocit, že po půl hodině vaření je kaše příliš hutná, přilijte ještě trochu mléka. Vzniknout by vám měla hustší kaše.
Rýžovou kaši odstavte z plotny. Přidejte 1 lžíci odváženého množství másla a promíchejte. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Když kaše zchladne, vytřete pekáč máslem a zapněte troubu na 170 °C.
Změklé máslo vyšlehejte s 80 g cukru a vanilkovým cukrem. Zašlehejte žloutky. Směs vmíchejte do rýžové kaše.
K bílkům přidejte malou špetku soli a šlehejte. Když vznikne bílá pěna, přidejte 2 lžíce cukru a šlehejte do lesklého a pevného sněhu.
Polovinu sněhu vmíchejte do rýžové kaše.
Polovinu připravené směsi rozprostřete do pekáčku. Vedle sebe vyskládejte okapané ovoce. Zakryjte zbylou rýžovou směsí. Pokud byste použili sušené, můžete ho vmíchat ro rýžové směsi a rovnou ji celou do pekáčku přemístit.
Povrch potřete zbylým sněhem.
Pečte na spodní a horní ohřev při teplotě 170 °C 50 minut. Pokud by sníh ke konci pečení příliš tmavl, snižte teplotu na 160 °C. Po upečení nechte 30 minut „dojít“ ve vypnuté troubě a poté můžete servírovat.