Do hodinky
1 porce
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky od bílků, elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s olejem a cukrem do téměř bílé pěny. Vedle v čisté míse si ušleháme bílky do tužší pěny.
Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva a kakaem, do žloutkové směsi na střídačku lžící přidáváme bílky a mouku, dobře zapracujeme stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvoříme kompaktní nadýchanou hmotu.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme tukem. Pečeme cca. 15 - 20 minut, propečení otestujeme špejlí. Uvolníme boky formy, korpus opatrně stáhneme ze spodku formy společně s pečícím papírem. Necháme perfektně vychladnout, ideálně na mřížce.
200 g másla necháme pomalu rozpustit, postupně zašleháme do tvarohu, zašleháme i cukr. Upneme korpus zpátky do formy a navrstvíme na něj tvarohový krém.
Čokoládu spolu s 50 g másla rozpustíme ve vodní lázni, přilijeme mléko a ihned vrstvíme na tvaroh. Vše dáme do ledničky dobře ztuhnout (ideálně přes noc, minimálně 2 hodiny)