0
K pokladně

Dort Míša

Dort Míša

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Vejce
4 lžíce Moučkový cukr
1 lžíce Olej
4 lžíce Polohrubá mouka
6 g Prášek do pečiva
1 lžíce Kakao
750 g Tvaroh
250 g Máslo
60 g Hořká čokoláda
1 lžíce Mléko

Postup přípravy

1. Korpus - začínáme

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky od bílků, elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s olejem a cukrem do téměř bílé pěny. Vedle v čisté míse si ušleháme bílky do tužší pěny.

2. Korpus - hmota

Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva a kakaem, do žloutkové směsi na střídačku lžící přidáváme bílky a mouku, dobře zapracujeme stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvoříme kompaktní nadýchanou hmotu.

3. Korpus - pečeme

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme tukem. Pečeme cca. 15 - 20 minut, propečení otestujeme špejlí. Uvolníme boky formy, korpus opatrně stáhneme ze spodku formy společně s pečícím papírem. Necháme perfektně vychladnout, ideálně na mřížce.

4. Krém

200 g másla necháme pomalu rozpustit, postupně zašleháme do tvarohu, zašleháme i cukr. Upneme korpus zpátky do formy a navrstvíme na něj tvarohový krém.

5. Poleva

Čokoládu spolu s 50 g másla rozpustíme ve vodní lázni, přilijeme mléko a ihned vrstvíme na tvaroh. Vše dáme do ledničky dobře ztuhnout (ideálně přes noc, minimálně 2 hodiny)

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (4 ks)

Moučkový cukr (4 lžíce)

Olej (1 lžíce)

Polohrubá mouka (4 lžíce)

Prášek do pečiva (6 g)

Kakao (1 lžíce)

Tvaroh (750 g)

Máslo (250 g)

Hořká čokoláda (60 g)

Mléko (1 lžíce)