Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
4 stroužky Česnek (cca 90g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
1 lžíce Zázvor 250g
1 lžíce Kotányi Kurkuma mletá 35g
1 lžíce Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 lžíce Vitana Paprika sladká mletá 23g
2 g J.C. Horn Kari 30g
1000 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
400 g La Torrente Loupaná rajčata v rajčatové šťávě 400g
0 g Giana Cizrna ve slaném nálevu 400g
2 lžíce Citrón (cca 180g)
2 lžíce Petržel listová řezaná balená 30g

Postup přípravy

1. Budeme restovat

Na 1 lžíci kokosového oleje si lehce orestujeme na malé kostičky pokrájenou cibuli a 4 stroužky, na plátky nakrájeného česneku. Zatímco se cibule a česnek restují, nakrájíme si na malé kostičky 1 mrkev a 1 petržel. Přidáme do hrnce k zelenině a restujeme ještě 2 minutky.

2. A kořenit

Do hrnce dáme 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a koření – 1 lžíci kurkumy, mleté lahůdkové papriky, římského mletého kmínu a 1 lžičku curry. Pokud nemáte rádi, když je polévka lehce pikantní, doporučujeme curry nepřidávat. Koření promícháme se zeleninou a restujeme přibližně po dobu jedné minuty. Nyní nám kořením voní celá kuchyně, což je znamení, že jsem připraveni na další krok.

3. A vařit

Orestovanou zeleninu přesypeme do středně velkého hrnce a zalijeme 1 litrem vývaru, přidáme lehce pokrájená rajčata se šťávou z konzervy a vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká. Na polévku používáme 400 g konzervu oloupaných rajčat, kde je jich přibližně 6–8. Vždy čteme složení a kontrolujeme, zda tam není přidaný cukr.

4. Ještě poslední ingredience

Na závěr přidáme 2 lžíce šťávy z citrónu, konzervu cizrny a 2 lžíce petržele. Petržel používáme nasušenou nebo čerstvou. Na ozdobu, ale máme vždy čerstvou. Vaříme ještě cca 3 minuty.

5. A teď můžeme mixovat

Polévka je téměř hotova. Přibližně ¾ polévky rozmixujeme v mixéru dohladka a vrátíme zpět do hrnce. Máme rádi, pokud cítíme sem tam kousky zeleniny a proto mixujeme pouze část.

6. Tip na závěr

Někdy máme chuť na jemnější verzi a přidáváme 100 ml kokosového mléka na závěr.

Nakupte potřebné ingredience

Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml (1 lžíce)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 90g) (4 stroužky)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Zázvor 250g (1 lžíce)

Kotányi Kurkuma mletá 35g (1 lžíce)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 lžíce)

Vitana Paprika sladká mletá 23g (1 lžíce)

J.C. Horn Kari 30g (2 g)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (1000 ml)

La Torrente Loupaná rajčata v rajčatové šťávě 400g (400 g)

Giana Cizrna ve slaném nálevu 400g (0 g)

Citrón (cca 180g) (2 lžíce)

Petržel listová řezaná balená 30g (2 lžíce)