Časově náročný
1 porce
Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout. Povrch rozváleného těsta posypte hladkou moukou a přehněte ho na půl. Nožem pak vyřízněte půlsrdíčko, jako když ho vystřihujete z papíru. Odříznuté těsto dejte stranou, můžete z nich udělat minipizzy. Přehnuté těsto vraťte zpět, vznikne dokonalý tvar srdce.
Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Oparně těsto přesuňte na na pečící papír a potřete ho rajčatovou omáčkou. Přidejte například tuňáka z konzervy, nakrájené olivy a posypte sušeným oreganem.
Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu. Dál pečte ještě asi 15 - 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.