My vozíme i na svátky! Protože jíst se musí, nákupy vám dovezeme i ve středu 8. 5.

0
K pokladně

Zamilovaná pizza

Zamilovaná pizza

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.3 g Hladká mouka
11 g Droždí
2 lžíce Olivový olej
0.02 g Krupicový cukr
7 g Sůl
3 lžíce Rajčatová omáčka
40 g Sýr mozzarella
25 g Rukola
50 g Olivy
1 lžíce Oregáno

Postup přípravy

1.

Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

2.

Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout. Povrch rozváleného těsta posypte hladkou moukou a přehněte ho na půl. Nožem pak vyřízněte půlsrdíčko, jako když ho vystřihujete z papíru. Odříznuté těsto dejte stranou, můžete z nich udělat minipizzy. Přehnuté těsto vraťte zpět, vznikne dokonalý tvar srdce.

3.

Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Oparně těsto přesuňte na na pečící papír a potřete ho rajčatovou omáčkou. Přidejte například tuňáka z konzervy, nakrájené olivy a posypte sušeným oreganem.

4.

Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu. Dál pečte ještě asi 15 - 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (0.3 g)

Droždí (11 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Krupicový cukr (0.02 g)

Sůl (7 g)

Rajčatová omáčka (3 lžíce)

Sýr mozzarella (40 g)

Rukola (25 g)

Olivy (50 g)

Oregáno (1 lžíce)