- Popis produktu
Kyselina citrónová pro potraviny v prášku. Hodí se na dochucení džemů, ovocných salátů a kompotů.
Kyselina citronová se přirozeně vyskytuje zejména v citrusových plodech (v citrónech, limetkách, grepech a pomerančích), ale i dalším ovoci a zelenině (v menší míře). Kyselina citronová má mnoho využití - v potravinách reguluje kyselost a zásaditost, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní - tedy se používá jako konzervant). V tucích a olejích zabraňuje žluknutí. Kyselina citronová se však využívá i v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě.
- Skladovací podmínky
- Chraňte před teplem, vlhkem a přímým slunečním zářením.
- Složení
- kyselina: kyselina citrónová E330 (100 %)
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1300 kJ |
Energetická hodnota | 300 kcal |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.