Dr. Oetker Krtkův dort Black&White

435 g

Nakupte více za méně

Běžná cena
79,90 Kč 183,68 Kč/kg

Značka: Dr. Oetker

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Krtkův dort v černém trendy provedení. Exkluzivní limitovaná edice Krtkova dortu s intenzivním černám kakaem, bez přidaných barviv.

Příprava a použití

Balení obsahuje:
275 g směsi na korpus
100 g směsi na náplň
60 g čokoládových vloček
K tomu přidáte:
Na těsto: 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 vejce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic)
Na náplň: 3 banány, 500-600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody

Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!
Elektrická trouba: 170 °C 35 - 40 min.
Horkovzdušná trouba: 150 °C 35 - 40 min.
Plynová trouba: střední stupeň 35 - 40 min.
Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!

Doporučujeme kulatou dortovou formu ø 26 cm.

1. Příprava těsta
Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do misky. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme. Čas a teplota jsou uvedené v tabulce. Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.

2. Úprava korpusu
Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3. Příprava náplně a zdobení dortu
Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové kousky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v chladničce asi 3 hodiny ztuhnout.

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu.
Název a adresa výrobce
Dr.Oetker, spol. s.r.o., Americká 2335, Kladno 272 01, Česká republika.
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Cukr, pšeničná mouka ,čokoládové vločky 13 % (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), mléko), pšeničný škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 5,5 % , emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono-a diglyceridy mastných kyselin, polyoxyethylensorbitanmonooleát)), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá želatina, dextróza, glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulóza). Může obsahovat stopy lupinové mouky.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1101 kJ
Energetická hodnota 264 kcal
Tuky 16 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 8.7 g
Sacharidy 27 g
Z toho cukry 19 g
Bílkoviny 3.7 g
Sůl 0.47 g

Alergeny

Lepek Ano
Mléko Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1041905