0
K pokladně

Dr. Oetker Pařížský dort

550 g
Běžná cena
94,90 Kč 172,55 Kč/kg

Značka: Dr. Oetker

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Jak již název napovídá, směs na pečení Dr. Oetker Pařížský dort, je skutečná lahůdka s francouzským šarmem!

Troufáme si říci, že to bude jeden z nejlepších dortů, jaké jste kdy ochutnali.

Příprava a použití

Přidejte vodu, olej, vejce a smetanu ke šlehání.

Balení obsahuje:
450 g směsi na vláčný korpus
100 g na lehký pařížský krém
K tomu přidáte:
Na korpus: 260 ml vody, 30 ml oleje, (3 polévkové lžíce), 1-2 vejce (velikosti M)
Na krém: 400-500 ml smetany ke šlehání

Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!
Elektrická trouba: 150 °C 35-40 min.
Horkovzdušná trouba: 130 °C 35-40 min.
Plynová trouba: střední stupeň 35-40 min.
Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!
Doporučujeme kulatou dortovou formu Ø 26 cm.

1. Příprava krému
Obsah sáčku se směsí na krém vysypeme do hrnce. Přilijeme smetanu ke šlehání, za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu povaříme. Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladnout. Nejlépe je nechat pařížskou smetanu vychladit přes noc.
2. Příprava korpusu
Obsah sáčku se směsí na korpus vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a 1 nebo 2 vejce. Těsto vymícháme vařečkou nebo metličkou dohladka. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, vložíme do trouby a pečeme. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce.
3. Dokončení dortu
Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej jednou podélně překrojíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinou pařížské šlehačky potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem korpusu a zbytkem šlehačky potřeme vrch a okraje dortu.

TIP:
Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou nebo Zdobením Dr. Oetker. Do dortu můžeme také přidat na kolečka nakrájené banány, které poklademe na spodní korpus pod krém.

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu.
Název a adresa výrobce
Dr.Oetker, spol. s.r.o., Americká 2335, Kladno 272 01, Česká republika.
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 307 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 307 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, 7,0% čokoládové kousky (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), mléko), kypřicí látky (dihydrogedifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, vláknina, aroma. Může obsahovat stopy lupinové mouky.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1134 kJ
Energetická hodnota 272 kcal
Tuky 16.2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 11.6 g
Sacharidy 28.8 g
Z toho cukry 14 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 4.8 g
Sůl 0.27 g

Alergeny

Lepek Ano
Mléko Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1023557