0
K pokladně

Authentic BIO Žitná celozrnná mouka hladká

1 kg
Běžná cena
39,90 Kč 39,90 Kč/kg

Značka: Authentic

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Milujete domácí chleba? Zkuste zdravější variantu z žitné mouky.

Žitná mouka má oproti pšeničné méně lepku, obsahuje velké množství vlákniny, minerálů a vitamínů, a proto bývá často označována jako „zdravější“ alternativa.

Žito si skvěle rozumí s medem, proto žitnou mouku tak často najdete v receptech na perníčky nebo domácí medovník. Využijete ji také na výrobu domácích palačinek, rohlíčků, chleba a kvásku. Pozor – žitná mouka je poměrně „patlavá“ a hutnější než mouka pšeničná, a proto je lepší zvolit nehnětené chleby pečené ve formě, která těsto snáz udrží. U ostatních těst je vhodné ji smíchat s jinou moukou (např. pšeničnou celozrnnou či bílou nebo špaldovou). Pokud se rozhodnete pro kynuté těsto, je důležité dodržet poměr jednoho dílu světlé mouky (špaldové či pšeničné) na čtyři díly mouky žitné, která by sama o sobě nenakynula.

"Staňte se mistrem pečení a přečtěte si, které druhy mouk jsou na co nejvhodnější. Přečtěte si více na našem blogu ZDE.

Inspiraci na pečení naleznete ZDE

Benefity

Díky kvalitním zrnům a nejmodernější zpracovací technologii má mouka vysoký obsah přirozeně se vyskytující bílkoviny (lepku), což má za výsledek vyšší pojivost – vlastnost, kterou jistě ocení všichni domácí pekaři a pekařky.

O žitu

Žito je rozšířené zejména ve východní, střední a severní Evropě, kam se dostalo s příchodem Slovanů po konci doby bronzové. Oproti pšenici je odolnější a daří se mu ve vyšších nadmořských výškách. Žito se kromě výroby chleba a jiného pečiva používá jako náhražka kávy (melta) nebo na výrobu ginu. Věděli jste, že starý český název pro žito je rež? Se slovem režný je možné se setkat doteď.

 

Mlýn Perner – místo, kde se pojí tradice a špičkové moderní technologie

Historie Mlýnu Perner se datuje už od roku 1420, jejich mlecí zařízení však rozhodně nepatří do starého železa. Od revoluce, kdy se mlýn vrátil do vlastnictví rodiny Pernerových, z něj dokázali vybudovat jeden z největších mlýnů v Česku disponující těmi nejmodernějšími mlýnskými technologiemi.

„Kvalita je naší prioritou“

Kvalita se u Pernerů nebere na lehkou váhu. V mlýně mají vlastní laboratoř na kontrolu kvality, kterou využívají při každém kroku výroby mouky, od vstupu obilovin do mlýna až po finální kontrolu před expedicí na balící linku. 

Dobré zrno je základ

Obiloviny v Mlýně Perner odebírají pouze od prověřených českých zemědělců a družstev. Kvalitu zrn si před uzavřením smlouvy nejdřív pečlivě ověřují v jejich vlastní laboratoři.

Unikátní mlecí technologie

Nejnovější technologický přírůstek do rodiny mlecích zařízení dokáže namlít tu nejjemnější mouku, a to i z mouky celozrnné. Výsledný produkt je pak granulací srovnatelný s moukou hladkou a vyniká lepšími pečícími vlastnostmi i vyššímu nutričními hodnotami.

 

 

Vyrobeno pro
Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
Návod k přípravě
Určeno k tepelné úpravě.
Skladovací podmínky
Skladujte v při teplotě 5-25 °C, při relativní vlhkosti vzduchu maximálně 65%.
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 317 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 298 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Žitná celozrnná hladká mouka 100%

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1429 kJ
Energetická hodnota 338 kcal
Tuky 1.9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 1.5 g
Sacharidy 61.4 g
Z toho cukry 0.8 g
Vláknina 16 g
Bílkoviny 11 g

Alergeny

Lepek Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1054558