Masozluky BIO Jehněčí hřbet s kostí
Značka: Masozluky
- Země původu:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 15 dní
- Popis produktu
Jehněčí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 5 dní, ručně zpracované.
Jehněčí hřbet je skvělý řez s oblíbenými libovými šály, kotletou a svíčkovou. Svým vzhledem může neznalé kuchaře svádět k pečení v celku, což ale není nejvhodnější úprava pro tento kus jehněčího.
Je totiž poměrně suchý a delší úpravou ho snadno „zabijete”. Pokud chcete jehněčí hřbet v celku, doporučujeme jej spíš grilovaný. Po vykostění tohoto řezu získáte nízký roštěnec a svíčkovou, tedy nejlepší šály pro minutkovou kuchyni. Nic také nebrání tomu, abyste svaly vyřezali od kosti a z nich si připravili šťávu na podlití vytěžených steakových partií či je využili do polévky.
Wellfare chov = v souladu s přírodou
Rudimovské ovečky se celoročně pasou v podhorských oblastech Bílých Karpat, kde profitují z pestré skladby druhově bohatých luk. Toto vydatné přírodní menu se projevuje na kvalitě našeho jehněčího masa, které je certifikované jako BIO.
Jateční doba je u jehňat od čtyř do dvanácti měsíců věku. Mladé jehněčí nemá téměř žádné nežádoucí blány ani tuk, není třeba z něj cokoliv odřezávat. Na farmě jehněčí maso před bouráním a expedicí vyvěsí po dobu 6 dnů. Takto zraje a dostává se do ideální formy.
Ovce z Farmy Rudimov jsou anglického plemene Romney Marsh, původně vyšlechtěné v hrabství Kent. V současnosti je toto kombinované vlnařsko-masné plemeno nejhojnějším plemenem na Novém Zélandu a tedy i na celém světě. V plemenitbě Romney patří Farma Rudimov v Čechách a na Moravě k nejlepším chovatelům.
O Farmě Rudimov
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od roku 2003. Zaměřili jsme se na chov ovcí plemene Romney Marsh a hovězího dobytka plemene Aberdeen Angus. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. wellfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Abychom pohlídali a mohli Vám zaručit kvalitní zpracování našeho masa, vybudovali jsme roku 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se u nás ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Garantujeme Vám dodržování nejvyšších možných standardů v celém provozu, od narození zvířete až po kvalitní vyzrání a zpracování masa, to vše v BIO kvalitě.
- Návod k přípravě
- Jehněčí hřbet je skvělý řez s oblíbenými libovými šály, kotletou a svíčkovou. Svým vzhledem může neznalé kuchaře svádět k pečení v celku, což ale není nejvhodnější úprava pro tento kus jehněčího. Pokud chcete jehněčí hřbet v celku, doporučujeme jej spíš grilovaný. Po vykostění tohoto řezu získáte nízký roštěnec a svíčkovou, tedy nejlepší šály pro minutkovou kuchyni. Nic také nebrání tomu, abyste svaly vyřezali od kosti a z nich si připravili šťávu na podlití vytěžených steakových partií či je využili do polévky.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0-5°C.
- Název a adresa výrobce
- Farma Rudimov s.r.o., Rudimov 105, 763 21 Slavičín
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 15 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 15 dní
- Složení
Jehněčí maso. Vakuově balené.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.