Milí zákazníci, na Velikonoční pondělí 21. dubna mají naši kurýři zasloužené volno, aby mohli na koledu.

Šumavská Zvěřina Divočák hřbet bez kosti

cca 1.7 kg
Běžná cena
662,83 Kč 389,90 Kč/kg

Značka: Šumavská Zvěřina

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Hřbet z divokého prasete patří, vzhledem ke své struktuře, k nejšťavnatějším masům a je nejvhodnější k rychlé přípravě pokrmů a grilování. V kombinaci s některou z marinád jde skutečně o pochoutku.

Vhodný na pečení, řízky nebo steaky, výborný na grilování.

TIP NA RECEPT: KANČÍ HŘBET NA BYLINKÁCH

Budete potřebovat: 
1 kg kančího hřbetu

Na marinádu:
4 polévkové lžíce majonézy
4 polévkové lžícečerveného vína
2 polévkové lžíce oleje
dvě plné hrsti čerstvých bylinek
1 kávovou lžičku koření na divočinu
1 kávovou lžičku sušeného česneku
Sůl
Pepř
3 střední cibule
Olej
1 kostka extra bujónu,
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Vřelá voda na podlití

Postup přípravy: 

Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majonézy, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme. V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka. Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu.

Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 polévkovou lžíci mouky a vmícháme do šťávy. Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany. Kančí hřbet nakrájíme na stejnoměrné plátky, přelijeme výpekem.

Doporučená příloha: kus kus, nebo pečené brambůrky.

 

O ZNAČCE

Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.

V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.

      

 

 

 

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě -18°C.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1047809