Křepelka
440 g- Země původu:
- Francie
- Chov/Vykrmeno:
- Francie
- Poraženo:
- Francie
- Bouráno:
- Francie
- Popis produktu
Křepelka se řadí do čeledi bažantovitých a rozšířená je v Evropě, Africe a Asii. Ve volné přírodě je však poměrně vzácným druhem a chová se především na farmách. Poskytuje velice jemné a lahodné maso, které ozdobí každé sezonní menu.
Zajímavost o produktu:
Křepelka váží obvykle mezi 120–250 g a vcelku se podává nejčastěji jako jedna porce. Maso je jemně vláknité a zbarvené do tmavě růžova, má charakteristickou chuť a aroma.
Tip:
Křepelky se většinou připravují vcelku s nádivkou, například s houbami, drůbežími játry, čerstvými bylinkami nebo špenátem. Maso má tendenci se vysoušet, proto se doporučuje je před pečením zabalit do slaniny či vinných listů. Křepelčí stehna a prsa se pečou a smaží, lze je ale také pošírovat či vyudit. Chuť křepelčího masa skvěle vynikne v kombinaci ovocem, jako je hroznové víno, citrusy, jablka, hrušky, švestky. Oblíbenou ingrediencí je také brusinková a jeřabinová zavařenina. Při přípravě omáčky je dobrou volbou červené víno či portské.
- Skladovací podmínky
- mražené zboží -18°C
- Název a adresa výrobce
- ASPIUS spol. s r.o., K TŘEŠŇOVCE 1155, MNÍŠEK POD BRDY, 252 10
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.