0
K pokladně

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká
70 g Moučka cukr
1 ks Vejce
200 g Máslo
50 g Lískové ořechy
1 ks Aroma vanilkové

Postup přípravy

1. Připravíme ořechové těsto

Lískové ořechy nasucho opečeme v troubě a z ještě teplých oloupeme v utěrce obaly. Máslo nakrájíme na kostičky, přidáme mouku, cukr moučka, lžičku vanilkové esence, mleté ořechy, žloutek a špetku soli. Zpracujeme rychle s ostatními surovinami v pevné těsto. Těsto necháme hodinu odpočinout v lednici.

2. Vytvarujeme rohlíčky

Z těsta odkrajujeme kousky a tvarujeme rohlíčky. Troubu předehřejeme na 180 °C,plech vyložíme pečícím papírem. Rohlíčky klademe na plech a pečeme cca. 15 minut (hlídáme!). Po upečení je necháme na plechu krátce zchladnout, a potom ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

3. Jak na nejlepší vanilkový cukr?

Pravý vanilkový cukr na obalení vytvoříme tak, že ve sklenici necháme stát cukr moučku a čerstvou vanilku.

Nakupte potřebné ingredience

Mouka pšeničná hladká (250 g)

Moučka cukr (70 g)

Vejce (1 ks)

Máslo (200 g)

Lískové ořechy (50 g)

Aroma vanilkové (1 ks)