
Svatý martin plnýradosti ze zlaté husípečínky a mladého vína
Představte si tu radost: je 11. 11. v 11:11 a vy otevíráte první svatomartinské víno letošního ročníku. Voní opojnými tóny ovoce a podzimu a první doušek je sladký, svěží... zkrátka jedinečný. Hostina však teprve začíná. Uprostřed stolu čeká voňavá zlatá husí pečínka, jakou dělávala babička. Kůžička je dokřupava propečená, ale jakmile začnete porcovat, zaboříte vidličku do šťavnatého masa s tradiční kaštanovou nádivkou, ze které se sbíhají sliny...
A teď si představte, že takový den sv. Martina můžete mít na pár kliků na Košík.cz.
Svatomartinské víno již brzy v prodeji
Doušek podzimního opojení z prvního vína roku
Ťukněte si na sv. Martina sklenkou čisté radosti. Mladá, svěží a ovocitá svatomartinská vína jsou tady a s nimi jedinečná šance ochutnat první vlaštovky letošního ročníku. Ulovte si pár lahvinek, než se vyprodají – jinak možná 11. 11. v 11:11 hodin zůstanete na suchu.
Vybírejte zde
Svatomartinská husa
Farmářská husa Authentic od pana Pospíšila
Zvenku dokřupava vypečená kůrčička, uvnitř šťavnaté maso, které se samou křehkostí rozpadá na jazyku. Přesně takový může být zlatý hřeb vaší sváteční tabule. Stačí, když si letos upečete hezky českou husu z podhůří Vysočiny, vykrmovanou 6-9 měsíců BIO obilím pro naši řadu Authentic.
Pochutnejte si zde
65,00 Kč/kg
Varianty v Multikupu
Kulinářský vrchol podzimu
Svatomartinská husa s nádivkou
Zlatý hřeb podzimu je konečně tady. Upéct husu správně vyžaduje špetku trpělivosti a hned tři špetky opatrnosti, ale výsledek rozhodně stojí za to. Zvlášť když ji napěchujete lahodnou kaštanovou nádivkou, která učaruje i těm nejvybíravějším členům domácnosti.
Přejít na recept
Volba pro komornější hostinu
Husí stehna s bramborovým knedlíkem
Pokud víte, že letos nevyužijete celou husu, upečte si alespoň její nejchutnější část. Máme pro vás tip na šťavnatá stehýnka s dozlatova upečenou kůrkou, podávaná s bramborovými knedlíky a zelím. Zkrátka dobrota, ze které každé české srdíčko zaplesá.
Přejít na recept
Polévka, která se neztratí
Husí kaldoun
Knedlíčky, kam se podíváš. Nechtěli jsme, aby se polévka na sváteční tabuli ztratila, proto jsme zvolili recept na husí kaldoun, jako ho dělávala babička. Nejenže v něm přijdou vhod zbylé husí droby, ale navíc vás pořádně navnadí na hlavní chod.
Přejít na recept
Tradiční sladká tečka
Martinské rohlíčky
Sladká tečka, bez které to není pravý svatý Martin. Tvarohové těsto martinských rohlíčků se téměř rozplývá na jazyku a spolu s bohatou lískooříškovou náplní přináší vítaný kontrast k předchozí masité hostině. Oslaďte si sváteční večer ručně připravenými rohlíčky.
Přejít na recept
Sladká vzpomínka na dětství
Jablka v županu
Také jste v mládí kradli babičce z plechu sladká jablíčka v županu? Tak proč si je dnes nepečete častěji? Přišel čas si tenhle ovocný mls připomenou a představit ho mladším generacím, ať mají také sladkou vzpomínku. Recept je rychlý, jednoduchý a výhodný a jeho výsledek k nezaplacení.
Přejít na recept