Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vážení zákazníci, pro zajištění bezpečnosti vás a našich kurýrů do odvolání nepřijímáme hotovost, ale JE MOŽNÉ PLATIT KARTOU u kurýra.
Při přebírání nákupu mějte prosím nasazenou roušku. Všechny informace naleznete ZDE.

Stříhejte kolem dokola a vyhrávejte

Klasáčci s výhrami
Elektrokolo
Author
Škoda Kamiq
na rok

a 50 tisíc dalších cen

Soutěž probíhá do 17. 1. 2021

Soutěžte se značkami kvality potravin o atraktivní ceny pro vás i celou rodinu. Stačí vybírat a nakupovat potraviny osvědčených značek kvality, vystřihovat loga a nalepovat je na herní karty.

Jak to funguje?

Nakupujte potraviny označené symboly Klasa, Česká cechovní norma, Regionální potravina, Český výrobek – garantováno PK, Bio, evropské značení nebo Česká potravina. Loga vystřihávejte a nalepujte do herních karet, které najdete na webu akademiekvality.cz, spolu s kompletními pravidly soutěže.

Výhry v soutěži

O co soutěžíme?

Značky kvality zastupují panáčci v čele s Klasáčkem a představují vám dvě a dvě hlavní výhry – elektrokola AUTHOR napořád a vozy ŠKODA KAMIQ na rok. Po celou dobu trvání soutěže pak na vás čeká také dalších více než 50 tisíc cen!

Začíná sezona moštů!

Co o nich potřebujete vědět? Máte rádi ovoce? Pak si vaše chutě určitě podmanily mošty, jejichž hlavní sezóna začíná právě teď s obdobím sklizně. Nejrozšířenějším ovocem pro moštování byla v našich končinách odjakživa jablka, a tak není divu, že jablečný mošt patří na pultech našich obchodů mezi oblíbené klasiky. Jeho výběru se ale vyplatí věnovat nějakou tu chvilku, protože není mošt jako mošt. Jak se v nich vyznat a na co si dát při jejich výběru pozor, vám poradí Akademie kvality.

Co vůbec nazýváme moštem?

Co vůbec nazýváme moštem?

Ovocnou šťávu, která je vyrobená přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat, které by v estetické soutěži supermarketů zrovna neobstály. Stále ale platí, že ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.

Jak se mošt vyrábí?

Jak se mošt vyrábí?

Při výrobě ovocných šťáv se oprané ovoce nadrtí a následně se lisuje. Vzniklá šťáva se dále může čiřit a filtrovat. Údržnost moštu je pak zajištěna ošetřením teplem, tzv. pasterací, neboje možné využít moderních metod, jako je paskalizace (působení vysokého tlaku).

Vypadá mošt zakaleně?

Vypadá mošt zakaleně?

Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment.

Z ovoce, nebo z koncentrátu?

Z ovoce, nebo z koncentrátu?

Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.

Jak to funguje?

Jak to funguje?

Nakupujte potraviny označené symboly Klasa, Česká cechovní norma, Regionální potravina, Český výrobek – garantováno PK, Bio, evropské značení nebo Česká potravina. Loga vystřihávejte a nalepujte do herních karet, které najdetena webu akademiekvality.cz, spolu s kompletními pravidly soutěže.

Podle čeho vybrat mošt?

Podle čeho vybrat mošt?

Jestliže si kupujete jablečnou šťávu, nejprve vás zaujme její barva a konzistence. Pak vůně a následně chuť. Všechny tyto vlastnosti se odvíjejí jak od použitých surovin (odrůdy a kvality jablek), tak od technologického zpracování. Kromě vaší zkušenosti a intuice vám pomohou s výběrem moštu také značky kvality, jako je např. Klasa, Bio nebo Regionální potravina. Najdete je na etiketách.

Jak skladovat mošty?

Jak skladovat mošty?

Pomohou pokyny uvedené na obalu. V zásadě platí dát je po otevření do lednice a co nejdříve vypít. Dále je nevystavovat slunci a vysokým teplotám. Nicméně pravdou je, že jejich trvanlivost dokážou prodloužit některé obaly a způsoby ošetření (např. pasterace).

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo