0
K pokladně

Kvalita surovin je základ chutného jídla a může mít vliv i na vaše zdraví. Nejde jen o čerstvost, ale i o původ a zpracování surovin. Naštěstí ji můžete snadno identifikovat pomocí značek jako Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Pokud jednu z nich najdete na obalu, máte záruku vysoké úrovně kvality a odpovědné výroby.

Pojďme se značkami kvality poskládat klasickou českou jednohubku 2× jinak!

Kvalitní jednohubka poprvé

Poctivá šunka s vysokým obsahem masa dodá plnohodnotné bílkoviny, natvrdo připravené vejce obsahuje vitamín A, který podporuje zdravé fungování imunitního systému. Sýr žervé obsahuje vápník a fosfor a vše ozdobí nakládaná zelenina, která je zdrojem vlákniny.

Kvalitní jednohubka podruhé

Sýry jako niva, roquefort nebo gorgonzola jsou lahodné i bohaté na vápník a plnohodnotné bílkoviny. Hrušky a jablka jejich chuť nejen zpestří, ale také poslouží jako vynikající zdroj vlákniny a vitamínů. A jako základ doporučujeme chléb z celozrnné mouky, která obsahuje vlákninu, čímž podporuje zdravé trávení.

Děti, přiznejte se, kdo si rád hraje? Kdo si rád skládá z papíru, vybarvuje obrázky, hledá cestu z bludiště, zpívá, nebo třeba vyrábí zvířátka? Řekněte rodičům a podívejte se na web akdemiekvality.cz a hledejte záložku POSPOLU U STOLU. Zábava může začít!

Pracovní listy

Stříhání, vybarvování, doplňování - to baví každého!

pracovní listy

Fotonávody

Umí brambora kreslit? Dokáže dýně hrát a hořet? Odpovědi se dozvíte zde.

fotonávody

Vaření s Klasáčkem

Co bude dnes dobrého? Videa s kvalitními surovinami v hlavní roli a s recepty, které zvládne připravit každý!

recepty

Výlety s tajenkou

Vydejte se společně s Klasáčkem na výlet, objevte krásy a zajímavosti našich krajů!

výlety