Kvalita surovin je základ chutného jídla a může mít vliv i na vaše zdraví. Nejde jen o čerstvost, ale i o původ a zpracování surovin. Naštěstí ji můžete snadno identifikovat pomocí značek jako Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Pokud jednu z nich najdete na obalu, máte záruku vysoké úrovně kvality a odpovědné výroby.
Pojďme se značkami kvality poskládat klasickou českou jednohubku 2× jinak!
Kvalitní jednohubka poprvé
Poctivá šunka s vysokým obsahem masa dodá plnohodnotné bílkoviny, natvrdo připravené vejce obsahuje vitamín A, který podporuje zdravé fungování imunitního systému. Sýr žervé obsahuje vápník a fosfor a vše ozdobí nakládaná zelenina, která je zdrojem vlákniny.
Kvalitní jednohubka podruhé
Chléb z celozrnné mouky obsahuje vitamíny skupiny B i důležité minerály. Paštika je bohatá na železo a bílkoviny může být vhodným zdrojem energie a zavařované ovoce nabízí možnost vychutnat si sezónní plody kdykoli během roku.
Recepty
Děti, přiznejte se, kdo si rád hraje? Kdo si rád skládá z papíru, vybarvuje obrázky, hledá cestu z bludiště, zpívá, nebo třeba vyrábí zvířátka? Řekněte rodičům a podívejte se na web akdemiekvality.cz a hledejte záložku POSPOLU U STOLU. Zábava může začít!