Ryby čerstvé jako u moře až k vám domů
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/one.e349c710d8c21c9da641.gif)
Úlovky z celého světa
od Norska po Tanzánii
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/two.16b9fdf91eade89492ef.gif)
Skladem už za 48 hodin
po výlovu
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/three.f1be8b94b5d2a068d9ee.gif)
Čerstvé a bez mražení
na vašem stole
Poznejte naše šupináče
Mrkněte, co z našeho moře ryb vám bude chutnat nejvíc. V našem krátkém průvodci zjistíte, která se nejvíc hodí na lehkou večeři, fish & chips v britském stylu nebo třeba na domácí sashimi.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/losos.86ed0d36b02bc1ebeb6f.png)
Losos
Rybí superstar a modla zastánců zdravého jídelníčku. Losos je sice trochu tučnější – ale to díky prospěšným omega-3 mastným kyselinám. Nemluvě o tom, že je nabitý vitamíny skupiny B, D, selenem a draslíkem. Populární je opékaný na pánvi a pokud ho chcete odlehčit, povařte ho v páře nebo ho šoupněte do trouby v solné krustě.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/tunak.9b76798a249659cc97df.png)
Tuňák
Šťavnatý steak z tuňáka, to je pochoutka pro všechny smysly – ať už ho připravíte na pánvi nebo na grilu. Připomíná telecí obohacené o nenápadně slanou chuť moře s jemně ořechovým aroma, ale bez typické „rybiny“. Maso je úžasné i syrové – doporučujeme ho třeba na domácí sashimi nebo na lahodný tatarák pro sváteční příležitosti.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/candat.de2ca981585153297928.png)
Candát
Safra dobrý, a přitom safra libový – candát má cca jen 1 g tuku na 100 g. Díky pevnému masu je skvělý na vaření nebo dušení, zvlášť na víně, se kterým si skvěle rozumí. Sázkou na jistotu je ho osmažit v trojobalu nebo upéct v solné krustě. A pokud máte chuť si zaexperimentovat, jeho maso je jako stvořené k přípravě rybích nádivek.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/prazma.9c420823136d2ebfd1a0.png)
Pražma
Dokonalá volba pro všechny, kteří s rybami teprve začínají. Má jen minimum kostí, vynikající maso a připravit ji je opravdu jednoduché. Maso je křehčí, proto se pražma nejčastěji smaží, griluje nebo peče v krustě z mořské soli, bílků a koření, aby se nerozpadla. Pokud místo toho zvolíte vaření nebo přípravu v páře, použijte radši nižší teplotu.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/vlk.ad2072acbf14cf4f0ef0.png)
Mořský vlk
Málo kostí i kalorií, zato spousta jemné chuti, bílkovin, selenu, vitamínu B6, hořčíku a fosforu. Mořský vlk se typicky peče se šupinami v solné krustě – žár pak nepůsobí přímo na maso, a díky tomu v něm zůstane veškerá šťáva. Další klasika je ho marinovat v oleji a hodit na gril. A pokud si to chcete ulehčit, poduste celou rybu v troubě ve vývaru s trochou bílého vína.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/treska.f49d2165b2864089a15b.png)
Treska
Šťavnatá, a přitom krásně jemná a libová. Treska je oblíbená ryba na smažení a fritování – třeba Britové si ji zamilovali ve světoznámém pokrmu Fish & Chips. Pokud chcete lehčí večeři, můžete ji povařit – doporučujeme teplotu kolem 71–82 °C, aby z toho vyšla krásně šťavnatá. Nebo vyzkoušejte třeba tresčí filety grilované v papilotě.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/halibut.8fba1952236d78d94a11.png)
Halibut grónský
Nedoceněný poklad rybího království – halibut je jedna z nejchutnějších a nejvýživnějších mořských ryb vůbec. Podobně jako losos obsahuje větší množství tuku ve formě omega-3 mastných kyselin a výborně se hodí k pečení, dušení, grilování a smažení – jen to nepřežeňte s kořením, ať si můžete naplno užít jedinečnou chuť jeho masa.
Rybářův receptář
Candát pečený v rajčatové krustě
Vychutnejte si rybu trochu jinak. Candát je sám o sobě lahodný, ale v křupavé krustě, která hraje chutí sušených rajčat a bazalky, se z něj stane hotová kulinářská extáze.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/candat-recept.8facd2c02852bdf3a4e7.png)
Losos v sezamu se zeleninou
Zkuste jednoduchý tip, který posune vaše filety na vyšší úroveň. Losos je v sezamu jako ryba ve vodě a s haldou pečené zeleniny jde o úžasné kombo pro chuťové pohárky i pro zdravý režim.
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/losos-recept.6008c948a6e88846a373.png)
Rybí rady nad zlato
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/advice-1.6590c74d508169bd5a5e.webp)
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/advice-2.f1fbc663d3ab5d844369.webp)
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/advice-3.5371b02452ce5b78d4bd.webp)
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/advice-4.51a2cf243fd9a0ffa3e4.webp)
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/advice-5.c17a18fb6bdf41550368.webp)
Mrkněte, odkud k nám připlaval norský losos
![](https://static-new.kosik.cz/k3wCdnContainerk3w-static-ne-cz-prod/files/nl/kosik/static-pages/cerstve-ryby/img/losos-video.18508ecd3e1fffa7f303.webp)