Mléko je téměř nekonečný zdroj radostí. Jen pomyslete: čerstvé sýry, farmářské jogurty, pohádkově sladký tvaroh. Proto značka Authentic sdružila šikovné ručičky pracantů, kteří mléčné umění ovládají nejlépe. Pojďte s námi na exkurzi trojicí malebných českých farem, kde vládne ryzí řemeslo a láska k přírodě, nebo se rozmazlete uměním rozeného italského sýraře.
TIPY Z NABÍDKY
MLÉČNÉ RADOSTI Z FARMY RŮŽOVÁ
Farma Růžová - domov kraviček Jersey
Ruční delikatesy z farmy Růžová si zamilujete na první ochutnání. Farmářka Klára Honzová je kouzlí z mléka kraviček Jersey, které je celosvětově proslulé pohádkově lahodnou chutí. Jeho kvalitu umocňuje přirozená strava z pastvin Českého Švýcarska, kde kravičky denně spásají volně rostoucí trávu.
ROZMAZLETE SE V RŮŽOVÉTRADIČNÍ FARMY BABINA & TĚŠANY
Farma Babina - návrat k tradiční ruční výrobě
Čerstvé mléko, ruční práce a nic víc. Farmářka Irena Černá pojala výrobu velmi tradičně. Sýry, zákysy a další delikatesy připravuje z plnotučného mléka červenostrakatých krav, a to bezprostředně po nadojení. Jde o mimořádně nákladný proces, ale stojí za to - zdejší dobroty díky tomu mají extra bohatou chuť.
OBJEVTE FARMU BABINAFarma Těšany - rodiště jedinečných sýrů
Podlehněte sýru, který nemá obdoby. Farmářka Jitka Garguláková s ním prorazila v roce 2019, kdy za něj získala ocenění Česká chuťovka. Jeho tajemství? Ruční práce a stará receptura z Podkavkazí, která nepoužívá syřidlo. Mléko se sráží díky syrovátce, což sýru dodává skvělou chuť i jedinečné nutriční vlastnosti.
ULOVTE UNIKÁTNÍ SÝRČESKÉ MLÉKO, ITALSKÉ UMĚNÍ
Antoniova mlékárna - domov mozzarelly po italsku
Rozpusťte se blahem z autentické mozzarelly od rozeného Itala Antonia Manieriho. Umění sýrů mu v dětství vštípil dědeček. Dnes pro nás Antonio ve své malé české sýrárně mazlí mozzarellu, krémovou burratu, zauzenou scarmozu a mnohem víc. Základem je čerstvé mléko z místní farmy Voděrádky v Říčanech.
PODLEHNĚTE MOZZARELLE